KQZ-ja certifikon listën përfundimtare të votuesve

KQZ-ja certifikon listën përfundimtare të votuesve

Komisioni Qendror Zgjedhor ka certifikuar listën përfundimtare të votuesve për zgjedhjet parlamentare që do të mbahen më 14 shkurt. Në këtë listë përfshihen edhe votuesit jashtë vendit. Nga 130 mijë e 168 aplikacione për regjistrim, KQZ-ja ka aprovuar 102 mijë e 100, njofton Insajderi.

Zëdhënësi i këtij komisioni, Valmir Elezi, në një përgjigje për Insajderi-n ka njoftuar se lista përfundimtare e votuesve brenda vendit përmban një milion e 794 mijë e 862 emra të votuesve.

“Pra, në këto zgjedhje janë 143 mijë e 6 votues më pak se në Zgjedhjet për Kuvend të 6 tetorit 2019, pasi nga kjo listë janë larguar 122 mijë e 421 votues të cilët posedojnë vetëm dokumente të identifikimit të lëshuara nga UNMIK-u, si dhe për shkak të largimit të 11 mijë e 86 të cilët janë konfirmuar se janë larguar nga skema pensionale për shkak të vdekjes”, ka thënë ai.

Numri i Qendrave të Votimit në të gjithë vendin është 888 me gjithsej dy mijë e 382 vendvotime.

Ndërsa, lidhur me votuesit nga jashtë Kosovës, të cilët janë regjistruar gjatë periudhës së aplikimit (13 – 21 janar), Elezi është shprehur se janë refuzuar 28 mijë e 68 aplikacione.

“Arsyet e refuzimit janë të ndryshme, por pjesa më e madhe e tyre, 15 mijë e 933 aplikues janë refuzuar për shkak se kanë dërguar vetëm formularin e aplikimit për regjistrim, ndërsa 11 mijë e 164 aplikues janë refuzuar për shkak se nuk i kanë dëshmuar ose identitetin ose kriterin e zotësisë juridike dhe ose aplikacionet për regjistrim kanë qenë të panënshkruar”, tha ai./Insajderi.com