KQZ mban mbledhje pas vendimit të Supremes për përsëritje të votimit nga jashtë në Dragash

KQZ mban mbledhje pas vendimit të Supremes për përsëritje të votimit nga jashtë në Dragash

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të mbajë mbledhje të enjten nga ora 16:00 për të shqyrtuar zbatimin e vendimit të Gjykatës Supreme të Kosovës lidhur me përsëritjen e procesit të votimit nga jashtë në Dragash.

Valmir Elezi, zëdhënës i KQZ-së, për Shqip.com ka konfirmuar se kanë pranuar vendimin e Supremes, përmes së cilit urdhërohet KQZ të përsërisë raundin e dytë të votimit nga jashtë në Dragash.

“E konfirmoj se gjatë ditës kemi pranuar vendimin e Gjykatës Supreme, përmes së cilit urdhërohet Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për përsëritjen e raundit të dytë të votimit jashtë Kosovës që i takon Zgjedhjeve për Kryetar të Komunës së Dragashit.

Me qëllim të zbatimit të këtij vendimi, gjatë ditës së sotme (e enjte, 25 nëntor, ora 16:00) KQZ-ja do të mbajë mbledhje. Lidhur me mënyrën e zbatimit të këtij vendimi, do të njoftoheni në këtë mbledhje”, tha Elezi.

Ndërkaq, të enjten, Supremja mori vendim që të anulohet dhe të përsëritet procesi i votimit nga jashtë për komunën e Dragashit, pasi që kandidati për kryetar në këtë komunë nga Partia Demokratike e Kosovës, Shaban Shabani kishte ushtruar ankesë.

Tutje, Supremja në aktvendim ka treguar se është refuzuar kërkesa e kandidatit të Lidhjes Demokratike të Kosovës për kryetar komune të Dragashit, Behxhet Xheladini, që votat nga jashtë të përfshihen në rezultatin final të zgjedhjeve në raundin e dytë, më 15 nëntor.

Sipas Supremes, mbetet në fuqi vendimi i Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa për moscertifikimin e rezultatit përfundimtar për raundin e dytë të zgjedhjeve lokale në Dragash./Insajderi.com