Krasniqi apelon te qytetarët: Festoni në shtëpi që të festojmë bashkërisht në të ardhmen e afërt

Krasniqi apelon te qytetarët: Festoni në shtëpi që të festojmë bashkërisht në të ardhmen e afërt

Drejtori i Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, Valbon Krasniqi, ka apeluar që festën e sotme të Kurban Bajramit, ta festojnë në shtëpi me familjarët e ngushtë, njofton Insajderi.

Ai ka bërë thirrje për qytetarët që të mos ketë vizita nëpër familjarë për këtë festë, në mënyrë që në të ardhmen e afërt të mund të festojnë bashkërisht.

Infektologu Krasniqi pas takimit që u mbajt sot me kryeministrin Avdullah Hoti, tha se vetëm zbatimi i masave nga qytetarët do të mundësojë mjekëve ta kenë më të lehtë punën dhe do të mundësojë uljen e kurbës së të infektuarve.

“Ne prezantuam situatën reale të cilën e kemi, veprimet që kemi ndërmarrë për të krijuar kapacitete shtesë me shtretër dhe veprimet që kemi ndërmarrë po ashtu për të shtuar numrin e personelit mjekësor…. E njoftuam kryeministrin Hoti edhe me sfidat nëpër të cilat po kalojmë sa i përket menaxhimit klinik të rasteve… Vazhduam të kërkojmë mbështetjen dhe të gjejmë forma tjera të motivimit shtesë të punëtorëve shëndetësor”, tha kreu i SHSKUK-së.

Ai tha se vetëm zbatimi i plotë i masave nga qytetarët do të mundësojë punë më të lehtë për mjekët dhe uljen e kurbës së të infektuarve. /Insajderi.com/