Kryeparlamentari: Kushtetuta është vetë shteti

Kryeparlamentari: Kushtetuta është vetë shteti

Kryeparlamentari i Kosovës, Glauk Konjufca, ka uruar qytetarët e Kosovës për Ditën e Kushtetutës.

Urimin e tij e ka publikuar Kuvendi i Kosovës, njofton Insajderi.

“Kushtetuta është akti themeltar dhe bazamenti ligjor suprem – është vetë shteti. Duke qenë normë supreme, Kushtetuta ka mision parësor ruajtjen e vlerave themelore demokratike, sigurimin e stabilitetit dhe forcimin e drejtësisë”, thuhet në urim.

Ai ka përmendur edhe sakrificën për arritjen deri tek kjo kushtetutë.

“Rrugëtimi ynë për të arritur deri te dita e sotme ishte i vështirë dhe përplot dhembje. Por nuk u dorëzuam asnjëherë, sepse ishim në të drejtën tonë, konform vlerave demokratike për liri e pavarësi”, tha ai. /Insajderi.com