Kryeprokurori i Shtetit takohet më ekspertë për media të SHBA-së

Kryeprokurori i Shtetit takohet më ekspertë për media të SHBA-së

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi dhe zyrtarët për komunikim publik të sistemit prokurorial, kanë mbajtur një takim me Këshilltaren Ligjore të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Prishtinë dhe ekspertët për media të kësaj ambasade, shkruan Insajderi.

Ata diskutuan për çështjet profesionale të komunikimit me mediat dhe publikun.

“Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, duke e vlerësuar jashtëzakonisht të rëndësishëm këtë takim, ka falënderuar zyrtarët e Ambasadës Amerikane për gatishmërinë, bashkëpunimin dhe përkrahjen e vazhdueshme për fuqizimin e Prokurorin e Shtetit në çështjet thelbësore, përfshirë këtu edhe sektorin e komunikimit”, thuhet në komunikatën për media.

Po ashtu, në fokus të këtij takimi ishte edhe shkëmbimi i përvojave ndërmjet institucionit të Prokurorit të Shtetit dhe Ambasadës së Amerikane në çështjet e komunikimit publik dhe diskutimi i sfidave me të cilat ballafaqohet sistemi prokurorial në këtë aspekt.

Me këtë rast, bëhet e ditur se janë dhënë këshilla dhe sugjerime të vlefshme nga ekspertët e Ambasadës Amerikane lidhur me ndërtimin e një qasjeje efektive në fushën e komunikimit me mediat dhe publikun.

“Në fund të takimit, pjesëmarrësit identifikuan disa nga sfidat e komunikimit publik të sistemit prokurorial, për të cilat do të ketë angazhim për krijimin e një qasjeje proaktive, e cila do të ndikojnë në ngritjen e efikasitetit dhe efektivitetit të komunikimit të jashtëm të Prokurorit të Shtetit dhe Këshillit Prokurorial të Kosovës”, thuhet më tej në njoftim./Insajderi.com