Kryesia e Kuvendit sot cakton seancën për votimin e Qeverisë

Kryesia e Kuvendit sot cakton seancën për votimin e Qeverisë

Kryesia e Kuvendit të Kosovës mblidhet sot me kërkesë të mandatarit për formimin e Qeverisë së Kosovës, Albin Kurti, i cili i ka kërkuar caktimin e datës së mbajtjes së seancës për votimin e ekzekutivit.

Sipas afatit kushtetues, Albin Kurti ka kohë deri më 4 shkurt që t’ia paraqesë për votim kabinetin e tij deputetëve të Kuvendit të Kosovës.

VV dhe LDK ende nuk kanë arritur marrëveshje për koalicionin qeverisës, për shkak të mospajtimeve rreth postit të kryeparlamentarit dhe atij të presidentit

Ndryshe, Kryesia e Kuvendit do të mblidhet në ora 09:00 për të shqyrtuar kërkesën e Albin Kurtit.