Kryetarja e Kuvendit mbanë takim koordinues me kryetarët e komisioneve parlamentare

Kryetarja e Kuvendit mbanë takim koordinues me kryetarët e komisioneve parlamentare

Kryetarja e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, mbajti sot takim të përbashkët me kryetarët e komisioneve parlamentare, njofton Insajderi.

Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi lidhur me punën e komisioneve përgjatë sesionit vjeshtor, si dhe mbarëvajtja e punimeve të komisioneve përgjatë muajve në vijim.

Osmani potencoi se këto takime janë të një rëndësie të veçantë, të cilat ndikojnë në koordinim më të madh të punës së të gjitha komisioneve parlamentare.

Fillimisht, kryetarja e Kuvendit i njoftoi të pranishmit lidhur me gjendjen e projektligjeve në procedurën e shqyrtimit në komisione parlamentare, duke i përgëzuar njëkohësisht për angazhimin e tyre përgjatë sesionit të kaluar. Gjithashtu, ajo inkurajoi komisionet të iniciojnë nisma legjislative, kur do që një gjë e tillë të jetë e nevojshme.

Tutje, kryetarja e Kuvendit trajtoi edhe disa tema të rëndësishme për mbarëvajtjen e punës së Kuvendit, e specifikisht të komisioneve parlamentare. Ajo u bëri thirrje komisioneve të angazhohen në monitorimin e zbatimit të ligjeve nga fushëveprimtaria e tyre.

Poashtu, znj. Osmani kërkoi angazhim të shtuar të komisioneve lidhur me përmbushjen e obligimeve që dalin nga agjenda e integrimit evropian, e njëkohësisht u bëri thirrje që të respektojnë Ligjin për Barazi Gjinore gjatë procesit të rekrutimit për pozita udhëheqëse në agjenci të pavarura.

Kryetarja Osmani gjithashtu vëri në pah nevojën për miratimin e rregullores së re të punës së Kuvendit, duke inkurajuar deputetët që sa më parë të ri-fillojnë trajtimin e saj.

Në anën tjetër, kryetarët e komisioneve parlamentare shpalosën planet e punës së komisioneve përkatëse, duke u fokusuar në agjendën legjislative dhe aktivitetet mbikëqyrëse të komisioneve. Gjithashtu, ata ndanë edhe sugjerimet dhe sfidat me të cilat përballen gjatë punës së tyre në komisione.

Takime të tilla do të vazhdojnë të organizohen në baza periodike, për të rritur bashkëpunimin mes komisioneve parlamentare dhe efikasitetin e punës në Kuvend.​/Insajderi.com