Kur Kadri Veseli përjashtonte nga seanca Ramush Haradinajn

Kur Kadri Veseli përjashtonte nga seanca Ramush Haradinajn

Ramush Haradinaj ishte bërë njëri prej pengesave kryesore të mbarëvajtjes së punës së Kuvendit të Kosovës që drejtohej nga Kadri Veseli.

Haradinaj i AAK-së, bashkë me kolegët e Vetëvendosjes dhe Nismës kishin përdorur të gjitha mjetet – përfshirë dhunën dhe gazin lotësjellës për të penguar punën e Kuvendit, që provonte të ratifikonte demarkacionin me Malin e Zi.

Në një rast, ish-kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli e kishte përjashtuar nga seanca liderin e AAK-së, Ramush Haradinajn për shkak të sjelljeve të pahijshme që binin në kundërshtim me Rregulloren e punës së Kuvendit.

“Pas përsëritjes së veprimeve të njëjta në vazhdimin e seancës plenare të Kuvendit e Kosovës, Kryetari i Kuvendit, në mbështetje të nenit 67.7 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe të nenit 41, paragrafi 3, pika c. të Rregullores së Kuvendit, lidhur me sjelljen dhe veprimet e disa deputetëve të opozitës, në seancën plenare me 19 shkurt 2016, të cilët penguan zhvillimin e punimeve të seancës plenare, ka marrë vendim që deputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, Besa Baftiju, Donika Kada – Bujupi, Haxhi Shala dhe Bali Muharremi, të largohen nga pjesëmarrja në seancën plenare me 19 shkurt 2016 për shkak se me sjelljet dhe veprimet e tyre e pamundësuan zhvillimin e punimeve të seancës plenare”, thuhej në njoftimin e Kuvendit.

Por, disa muaj më vonë Veseli e Haradinaj janë bërë bashkë duke provuar që më cdo kusht të bëjnë votat që njëri të bëhet serish kryetar Kuvendi, e tjetri kryeministër.

Deri tash koalicioni i tyre nuk ka arritur të sigurojë shumicën e votave. Së fundi, AKR-ja i ka thënë jo koalicionit me PAN-in. Kësisoj, PAN ka vetëm 60 vota. Votën e 60-të e kanë marrë pas një marrëveshje me Ukë Rugovën, vëllanë e deputetes së LDK-së, Teuta Rugova. /Insajderi.com