Kurteshi: Vrasja e Deharit ishte politikisht e qëllimshme

Lëvizja Vetëvendosje ka mbajtur një konferencë për media pas publikimit të raportit zviceran për Astirt Deharin, shkruan Gazeta Insajderi.

Sami Kurteshi dhe Albulena Haxhija, dolën para medieve sot, duke thënë se  vrasja e Astrit Deharit nuk është krejtësisht e rastësishme, por ishte politikisht e qëllimshme.

“Duhet theksuar deklaratën e ish kryeprokurorit Sylë Hoxhës, kyçja e jashtë ligjshme e tij në rastin e Astrit Deharit duke qenë një prokuror zyrat që ishte caktuar për rastin dhe shpallja e hetimeve të mbyllura dhe e vetëvrasja e as nuk ishte krejt e rastësi ishte qëllimshme politike për këtë Sylë Hoxha më vonë u dekorua edhe në pozitën e prokurorit special”, tha Kurteshi.

I njëjti ka shtuar se sipas ekspertizës ka hyrë një person i tretë për të kryer vrasjen e Astrit Deharit.

“Si duket kanë hyrë persona të tretë që kanë kryer vrasjen e kurrë s’janë deklaru për këtë çështje.

Tutje Kurteshi, akuzoi edhe mediat të cilat publikuan pamjet  e paautorizuar nga qelia e Astrit Deharit./ Insajderi.com