Kurti me kritika ndaj Qeverisë Hoti për “emërimet politike”, thotë se ato vendime do të anulohen

Kurti me kritika ndaj Qeverisë Hoti për “emërimet politike”, thotë se ato vendime do të anulohen

Fituesi i Zgjedhjeve të 14 shkurtit, Albin Kurti, ka akuzuar Qeverinë Hoti, për shpenzimet e larta si dhe emërime nëpër pozita drejtuese – dhe ka kërkuar të ndalen ato.

Madje, premtoi që në javën e parë në Qeveri “do t’i anulojë” ato vendime.

Nëpërmjet një postimi në Facebook, kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, tha se vetëm institucionet e dalura nga vullneti i zgjedhjeve të 14 shkurtit mund të sigurojnë avancim.

“E ndjej të domosdoshme të rikthesoj që vetëm institucionet e reja që burojnë nga vullneti i zgjedhjeve të 14 shkurtit kanë mandat të sigurojnë avancimin e institucioneve publike, përfshirë këtu edhe ndërmarrjet e rëndësisë së veçantë dhe rregullatorët apo agjencionit ekzekutive”, tha ai.

Kurti, akuzoi Qeverinë se përkundër humbjes, po tentojnë të sabotojnë punën e “qeverisë në ardhje”.

“Vrapi pas intervistimeve, nominimeve, rekrutimeve dhe emërimeve nëpër ndërmarrje publike (si në menaxhment të tyre ashtu edhe nëpër borde), agjencione ekzekutive, rregullatorë, klinika, apo drejtori e departamente ministrish nuk po ka të ndalur”, shtoi Kurti.

Kishte kritika edhe për menaxhimin e pandemisë nga Qeveria Hoti, specifikisht trajtoi çështjen e mos-ardhjes së vaksinave në Kosovë.

“Vaksinat si parandaluesi kryesor i shpërndarjes së pandemisë nuk janë siguruar ende, ndërsa nuk dihet koha e fillimit të vaksinimit as sot”, deklaroi Kurti. /Insajderi.com

 

Ndalni rekrutimet, nominimet dhe keqshpenzimet e parasë publike

Që nga vendimi i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, që e…

Posted by Albin Kurti on Friday, 12 March 2021