Kurti për Hashim Thaçin: Dialog nuk mund të bëjnë ekstremistët

Kurti për Hashim Thaçin: Dialog nuk mund të bëjnë ekstremistët

Kryetari i Vetëvendosjes, Albin Kurti, ka thënë se sot janë bërë katër muaj nga letra të cilën Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ia dërgoi Presidentit të SHBA-ve, Donald Trump, që sipas tij, presidenti e sabotoi vetveten.

“Paragrafi 3 ishte interesant aty, andaj le ta përkujtojmë: “Më lejoni t’ju siguroj personalisht se si President i Kosovës unë do të jem i gatshëm dhe i vullnetshëm të bëj kompromiset e nevojshme për të arritur një marrëveshje gjithëpërfshirëse dhe të balancuar…”, shkruan Kurti në Facebook.

Sipas tij, Thaçi edhe i gatshëm edhe i vullnetshëm për kompromiset e nevojshme.

“Jo vetëm i gatshëm, por edhe i vullnetshëm. Jo ndonjë kompromis, por kompromiset e nevojshme. Me këso gatishmërie e dëshire nuk mund të ketë dialog e marrëveshje, por veçse pazar (personal) për kapitullim (shteti). Kur je tepër fleksibil karshi Serbisë, kjo tashmë nuk paraqet më fleksibilitet, por nënshtrim e dorëzim. Rrjedhimisht, nuk mund të ketë dialog me këso gatishmërie e vullneti paraprak për kompromiset e nevojshme”, thotë Kurti.

Sipas liderit të Vetëvendosjes, dialog nuk mund të bëjnë ekstremistët.

“Dhe, ekstremist nuk është vetëm ai që a priori nuk do dialog, por edhe ai që a priori do marrëveshje. Pra, ekstremist është pikërisht ai që pranon gjithçka duke kërcyer te ujdia pa negociata fare. Me këtë ekstremizmin e tij, Presidenti i Kosovës sabotoi vetveten. Sepse me servilizëm kaq të sforcuar s’mund t’i pëlqesh dot askujt”.

“Megjithkëtë Presidenti ka dashur të na e bashkojë Luginën me Kosovën? E kam dëgjuar në konferenca shtypi në Prishtinë, nuk e pashë në këtë letrën e 8 janarit që ia nisi Presidentit Trump në Washington D.C”, shkruan ai.