Kurti: Pushtetarët qëllimisht po e rrënojnë Telekomin

Kurti: Pushtetarët qëllimisht po e rrënojnë Telekomin

Kryetari i Vetëvendosjes Albin Kurti ka folur në Kuvend për krizën financiare të Postës dhe Telekomit të Kosovës, duke thënë se partitë në pushtet qëllimisht e kanë sjell para rrënimit këtë kompani, duke e dobësuar me qëllim shitjen e saj.

Kurti, në Kuvend ka thënë se kompania telefonike “Z-Mobile” është nismë për rrënimin e Telekomit.

“Z-Mobile është një nismë për rrënimin e Telekomit. Cfarë s’u arritë me Axos-in, u bë me Z-Mobile. Mbipunësimet në administratë, jo në staf teknik profesional, janë klientelizëm për partitë në pushtet. Ka pasur dhe ka plan për ta dobësuar dhe rrënuar Telekomin e Kosovës, deri në pikën që publiku ta vetëshes këtë kompani”, tha Kurti.

Ai tha se ata që e sollën në këtë gjendje këtë kompani publike, do të përballen me drejtësinë.

“Shkaktarët që e sollën Telekomin dhe Postën në këtë gjendje, duhet të përballen dhe do të përballen me drejtësinë. Synimi ynë sot është që të propozojmë zgjidhje të kësaj situate, sepse Telekomi mund dhe duhet të shpëtohet”, tha ai.