Vjen reagimi i NATO-s pas humbjes së Zarife Hasanajt

Vjen reagimi i NATO-s pas humbjes së Zarife Hasanajt

Në faqen zyrtare të NATO-s në “Instagram”, ka patur shprehje solidariteti me të afërmit dhe kolegët e ushtarakes shqiptare Zarife Hasanaj, e cila mbeti e vrarë në Letoni.

Në faqen e organizatës ndërkombëtare ushtarake thuhet se rënia e saj sjell keqardhje në mesin e të gjithëve.

“Jemi të gjithë thellësisht të prekur nga humbja e Hasanaj dhe në këto kohë të vështira i shprehim ngushëllimet tona familjes, miqve, kolegëve dhe të gjithë të afërmve të saj. Ne qëndrojmë në solidaritet me aleatët shqiptarë dhe miqtë tanë ndërsa vuajmë humbjen dhe plagosjen e kolegëve tanë.” – thuhet në reagimin e NATO-s në Instagram.

Zarife Hasanaj kishte humbur jetën në Letoni si pasojë e shpërthimit të një mine.

View this post on Instagram

Repost from @efpbglatvia: It is with great regret that we grieve the loss of one of our own, Sergeant Zarife Hasanaj. We are all deeply afflicted by the loss of Zarife. During such difficult times, we extend our condolences to Sergeant Hasanaj’s family, friends, colleagues, and love ones. We stand in solidarity with our Albanian Allies and friends, as together we mourn the loss and injury of our colleagues within NATO's enhanced Forward Presence Battle Group. Me keqardhje te thelle vuajme humbjen e njeres prej nesh, OR-5 Zarife Hasanaj. Jemi te gjithe thellesisht te prekur nga humbja e Hasanaj dhe ne keto kohe te veshtira i shprehim ngushellimet tona familjes, miqve, kolegeve dhe te gjithe te afermve te saj. Ne qendrojme ne solidaritet me aleatet shqiptare dhe miqte tane ndersa vuajme humbjen dhe plagosjen e kolegeve tane te nato enhanced forward presence battle group. Šis mums ir īpaši skumjš brīdis, jo esam zaudējuši vienu no mums – OR-5 Zarifi Hasanaju. Ziņa par Hasanajas nāvi mūs visus ir patiesi satriekusi. Izsakām visdziļāko līdzjūtību OR-5 Zarifes ģimenei, piederīgajiem, draugiem, kolēģiem un citiem sērojošajiem. NATO Paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa domās ir kopā ar mūsu albāņu sabiedrotajiem un draugiem gan kopīgi sērojot par kolēģes zaudējumu, gan vēlot ātru atveseļošanos ievainotajiem.

A post shared by NATO (@nato) on