Lajm i keq për emigrantët shqiptarë në Angli

Lajm i keq për emigrantët shqiptarë në Angli

Gjatë ditës së sotme kursi zyrtar i këmbimit të paundit britanik ka rënë me 0,085 euro, më i ulëti që nga viti 2009. Në aeroporte britanike, një sterlinë blihet shumë më pak se 1 euro.

Kjo është rënia më e keqe që nga kriza financiare. Në tavolinë, udhëtarët marrin vetëm 439 € nga 500 paund.

Monedha e Britanisë është dobësuar në mënyrë dramatike që nga votimi i Brexit në qershor të vitit të kaluar.

Ajo ka shtuar pasiguri mbi të ardhmen e biznesit dhe marrëveshjet tregtare në vend.

Udhëtarët kanë shkëmbyer të holla në degën Moneycorp të Southampton Airport të enjten po merrnin vetëm 87 euro cent për çdo paund.