LDK: Kërkojmë nga Qeveria që të ndalet presioni ndaj mësimdhënësve dhe të gjendet një zgjidhje

LDK: Kërkojmë nga Qeveria që të ndalet presioni ndaj mësimdhënësve dhe të gjendet një zgjidhje

Lidhja Demokratike e Kosovës ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të ndalet presioni ndaj mësimdhënësve dhe të gjendet një zgjidhje.

Kryetarja e Forumit të Gruas në LDK, Jehona Lushaku Sadriu, ka thënë se kërkimi i listave me emrat e grevistëve nga ana e qeverisë për t’ua pezulluar kontratat atyre, është një kërcënim dhe nuk ka mbështetje ligjore.

“Ju kemi ftuar për të shprehur shqetësimin tonë lidhur me qasjen që ka Qeveria e Kosovës ndaj grevistëve në sektorin publik, me theks për punëtorët e arsimit. Dje SBASHK ka nisur grevën e përgjithshme në sektorin publik, kurse menjëherë më pas qeveria ka bërë kërkesën për të kërkuar listat e punonjësve të arsimit të cilët janë të përfshire në grevë për t’i pezulluar nga lista e pagave, kështu duke fyer rëndë dinjitetin edhe integritetin e tyre”, ka thënë ajo në një konferencë për media.

Tutje, ajo ka thënë se mësimdhënësit e Kosovës kanë hyrë në grevë si rezultat i moskonsideratës nga ana e Qeverisë.

“Në vend se të dialogojë dhe të gjejë një zgjidhje, qeveria ka zgjedhur kërcënimin financiar për mësimdhënësit dhe sektorin publik në kohën kur kriza financiare në vend po thellohet pikërisht nga mosveprimi i kësaj qeverie”.

Me tej ajo ka thënë se kërkimi i listave me emrat e grevistëve nga ana e Qeverisë për të dënuar ose pezulluar kontratat e punës së tyre është një goditje e ultë dhe pa mbështetje ligjore.

“Është praktikë tipike e autokratëve për të heshtur kërkesat dhe pakënaqësitë ndaj qeverisë”./Insajderi.com