LDK publikon rezultatet e shkarkimit të Osmanit

LDK-ja ka votuar për shkarkimin e Vjosa Osmanit.

LDK publikon rezultatet e shkarkimit të Osmanit

Lidhja Demokratike e Kosovës ka shkarkuar nga pozita e nënkryetares dhe anëtares së kryesisë, Vjosa Osmanin duke emëruar në këto pozita kryeministrin aktual, Avdullah Hotin.

Në njoftimin e LDK-së u tha se 95 anëtar të Keshillit të Përgjithshëm kanë votuar nga 123 anëtarë aktual sa i ka partia.

Prej tyre 70 janë shprehur pro, 16 anëtarë janë kundër shkarkimit të Osmanit dhe 9 kanë abstenuar.

“Z. Avdullah Hoti të zgjedhet nënkryetar i LDK-së;
znj. Vjosa Osmani të lirohet nga pozita e nënkryetares së LDK-së dhe anëtares së Kryesisë”, thuhet në njoftimin e LDK-së. /Insajderi.com/

Njoftimi i plotë:

Të nderuar anëtarë të Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së

Ju falënderoj për shprehjen e qëndrimit tuaj në letrën që ua përcolla sot më dt. 20 qershor 2020.
Kam nderin tu njoftoj se deri në përfundim të afatit të shprehjes së qëndrimit tuaj, më 20 qershor 2020 në ora 19:00, pyetjeve: A e përkrahni propozimin që z. Avdullah Hoti të jetë nënkryetar i LDK-së, nga 123 anëtarë aktual të Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së janë përgjigjur 99 anëtarë, prej tyre 92 janë shprehur për (Po); 3 janë shprehur kundër (Jo), 4 kanë abstenuar dhe 24 nuk janë përgjigjur, s’kanë marrë pjesë në votim.

Ndërsa për sa i përket propozimit për lirimin e znj. Vjosa Osmani nga pozita e nënkryetares dhe nga Kryesia e LDK-së, nga 123 anëtarë aktual të Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së janë përgjigjur 95 anëtarë, prej tyre 70 janë shprehur për (Po); 16 janë shprehur kundër (Jo), 9 kanë abstenuar dhe 28 nuk janë përgjigjur, s’kanë marrë pjesë në votim.

Në bazë të kësaj, si Kryetar i LDK-së konstatoj se Këshilli i Përgjithshëm i Lidhjes Demokratike të Kosovës VENDOSI që:
z. Avdullah Hoti të zgjedhet nënkryetar i LDK-së;
znj. Vjosa Osmani të lirohet nga pozita e nënkryetares së LDK-së dhe anëtares së Kryesisë.