Lekaj: Nëse Qeveria Kurti vendos reciprocitet, unë nuk do të merrem më me politikë

Lekaj: Nëse Qeveria Kurti vendos reciprocitet, unë nuk do të merrem më me politikë

Deputeti i AAK-së, Pal Lekaj, tha se LDK-ja dhe LVV-ja nuk do të arrijnë të vendosin masa të reciprocitetit ndaj Serbisë. Ai madje bëri një premtim.

“Nëse këta arrijnë të vendosin reciprocitet, unë nuk merrem me politikë”, tha Lekaj në Rubikon të KTV-së.

Ai shtoi se taksa e ka hequr nga rreziku ndarjen e Kosovës.

Lekaj, në debatin e zhvilluar në Rubikon të KTV-së mes deputetëve të pozitës dhe atyre të opozitës, tha se duke qenë se marrëveshjet në Berlin dhe Munih u arritën pa heqjen e taksës, Qeveria nuk duhet të nxitojë në heqjen e saj dhe vendosjen e masave të reciprocitetit.

“Ne kemi pas kërkesa edhe gjatë qeverisjes sonë. Kryeministri Haradinaj ka pasur kërkesa dhe presione për pezullimin e taksës për një periudhë të caktuar, por duke u konsultuar me spektrin politik, ne kemi arritur të mos heqim taksën”, tha Lekaj.

Ai tha se taksa duhet të përdoret si monedhë në tavolinën e bisedimeve me Serbinë.

“Përse të mos e përdorim taksën dhe t’i lutemi edhe faktorit ndërkombëtar që këto dy kërkesa të përdoren në tavolinën e bisedimeve si monedhë. Ne si Kosovë mjaft jemi munduar edhe në dialogun teknik edhe në atë politik dhe Kosova pa dashje i ka ndihmuar Serbisë”, shtoi ai.

Ish-ministri i Infrastrukturës tutje tha se Qeveria Kurti është e dëgjueshme ndaj ndërkombëtarëve për taksën, por jo edhe për reciprocitetin.