Lëshohen në gjykatë video-incizimet e vrasjes në Pejë

Lëshohen në gjykatë video-incizimet e vrasjes në Pejë

Video-incizimet e kamerave të sigurisë në pompën e benzinës “D-Petrol” në Pejë ku u vra Isa Karagjyzi u lëshuan në gjykatë

Në gjykimin e Nimon Berishës që akuzohet për vrasjen e Isa Karagjyzit, u lëshuan incizimet e kamerave të sigurisë në pompën “D-Petrol” ku ndodhi kjo vrasje.

Gjatë kohës sa u shikuan incizimet disa nga familjarët e të ndjerit që kanë qenë pjesë e publikut reaguan në mënyrë demonstrative dhe përdorën fjalë fyese në drejtim të të akuzuarit.

Nga këto arsye trupi gjykues largoi nga gjykatorja këta familjarë, ndërsa edhe përfaqësuesi ligjor i palës së dëmtuar u largua vullnetarisht nga gjykata.

Në fillim të seancës e kërkoi fjalën Ferdi Karagjyz nga familja e dëmtuar, për ta njoftuar gjykatën në lidhje me një shqetësim.

Sipas tij, i akuzuar Nimon Berisha kishte qëndruar më 31 mars para lokalit ku familja e tani të ndjerit ushtronte veprimtarinë e tyre.

“Më 31 mars ne kemi shkuar për ngushëllime te disa të afërm në Pejë pasi që u kthyem vëllai e ndali veturën se kishte me shku dikun tjetër. Kur e ka ndalë veturën e kam vërejt një veturë me ngjyrë të zezë të cilën e drejtonte i akuzuari ka qenë i kthyer ka lokali ka pasur të vendosura syze dhe veshur këmishën që e ka pasur në gjykim një ditë më parë”, tha Karagjyz.

Ai tregoi se i akuzuari i kishte përcjellë lëvizjet e familjarëve të të ndjerit Isa Karagjyz.

“Pasi që është nisur ai e ka vërejtur që e kam parë dhe ka vazhduar duke më përcjellë në pasqyrë – retrovizor, unë e kam lajmëruar policinë për këtë rast”, deklaroi Karagjyz.

Avokati i palës së dëmtuar, Ramë Gashi, tha se ishte shqetësues fakti që i akuzuari ishte ndalur përballë lokalit ku punojnë të gjithë vëllezërit – familjarët e të ndjerit, si dhe mënyra e të shikuarit të tij në drejtim të të dëmtuarit dhe përcjellja me anë të pasqyrës.

Lidhur me ketë u deklarua prokurori Njazi Rexha, i cili tha se ishte i njoftuar për këtë fakt nga hetuesit e drejtorisë rajonale në Prishtinë, ndërsa ai i kishte udhëzuar ata që t’ia përcjellin palës së dëmtuar që për shqetësimet që paraqiten t’i drejtohen Drejtorisë Policore në Pejë.

Kurse mbrojtësi i të akuzuarit Nimon Berisha, avokati Ramiz Krasniqi shprehu keqardhjen për atë që kishte ndodhur duke thënë se i mbrojturi i tij atë ditë kishte qenë duke lëvizur në rrugë publike dhe se nuk e dinte se si ka mundur të konstatohej shikimi i drejtpërdrejtë derisa i akuzuari ka mbajtur syze.

“Mandej jemi fort të interesuar të zbulohet se kush është fajtor për vrasjen e anëtarit të familjes së tyre.

Ndërsa, vetë i pandehuri Nimon Berisha lidhur me këtë çështje, tha se kishte shkuar te bankomati që është aty afër për të tërhequr para dhe se lëvizjen e automjetit e kishte bërë pa kurrfarë rezervimi apo qëllimi të caktuar.

Në anën tjetër trupi gjykues lidhur me këto shqetësime pasi që mori edhe mendimin e të gjitha palëve udhëzoi përfaqësuesin ligjor që të informojë policinë në Pejë, pastaj prokurorinë themelore, ndërsa të pandehurit Nimon Berisha iu tërhoq vërejtja që të ketë kujdes lidhur me sjelljen e tij në raport me familjen e të ndjerit.

Trupi gjykues, po ashtu, paralajmëroi se në qoftë se do të ketë edhe një shqetësim të vetëm familja e të ndjerit nga ai do t’i caktohet masa e paraburgimit automatikisht.

Avokati i të akuzuarit Nimon Berisha i propozoi gjykatës që të ftohen dhe te dëgjohen ekspertë nga Turqia lidhur me ekspertizat që janë dhënë në ketë rast.

Ky propozim u kundërshtua nga prokuroria sepse sipas tij në ketë rast ka një ekspertizë në të cilën ka mjaft kolaudime në bazë të materialit që është ofruar dhe se nuk ka material shtesë që t’u prezantohet të njëjtëve për të dhënë mendime shtesë.

Përfaqësuesi i palës se dëmtuar Ramë Gashi u pajtua me kundërshtimet dhe arsyetime që dha për këto propozime prokurori.

Ndërsa trupi gjykues refuzoi propozimin e avokatit duke vendosur që të mos ftohen ekspertë nga Turqia.

Meqenëse provat që ishin në dispozicion të propozuara sipas akuzës u administruan, ndërsa për nxjerrjen e provave të reja të cilat u propozuan nga mbrojtësit e të akuzuarit duhej kohë më e gjatë, seanca e sotme u shty në afat të pacaktuar.

Gjithashtu u anulua edhe seanca që ishte planifikuar të mbahej me 6 prill.

Ndryshe Nimon Berisha nga Prokuroria Themelore e Pejës akuzohet se më 31 dhjetor 2014 rreth orës 06:35 minuta, në pompën e benzinës “D-Petrol” në Pejë, me qëllim të përfitimit material me pushkë automatike, ka vrarë në mënyrë dinake tani të ndjerin Isa Karagjyzi, i cili ishte punëtor i pompës së benzinës.

Në aktakuzë thuhet se i akuzuari me automjetin e tipit “Hamer” me targa amerikane kishte shkuar në këtë pompë benzine ku e kishte mbushur rezervuarin në shumën 128 euro.

Sipas aktakuzës, pasi Nimon Berisha kishte vërejtur që Isa Karagjyzi ndodhej vetëm në pompën e benzinës, kishte nxjerrë armën automatike AK 47 dhe e kishte qëlluar në gjoks me një predhë Karagjyzin, i cili po priste që Berisha t’i bënte pagesën për karburantin.

Në aktakuzë thuhet se Karagjyzi kishte vdekur nga goditja me armë, ndërsa i akuzuari i kishte marrë çantën e dorës në të cilën ndodheshin 2000 euro, duke ikur pastaj në drejtim të panjohur.

Në këtë proces gjyqësor përpos për vrasje të rëndë, Nimon Berisha akuzohet edhe për armëmbajtje pa leje.

Gjykimi për këtë çështje kishte nisur në Gjykatën Themelore të Pejës, por me vendim të Gjykatës së Apelit më 3 mars 2017, çështja në fjalë ka kaluar në kompetencë të Gjykatës Themelore në Mitrovicë, duke u thyer përsëri në fillim.

Kjo kishte ndodhur për shkak se avokati i mëparshëm i të pandehurit Haxhi Çekaj, nga Prokuroria Speciale akuzohet për mashtrim.

Çekaj akuzohet se mashtroi të bijën e të akuzuarit Nimon Berisha, duke i shkaktuar dëm material në vlerën e 50 mijë eurove.

Hetime ishin bërë edhe ndaj anëtares së trupit gjykues ku është gjykuar rasti në Pejë, gjyqtares Nushe Kukaj – Mekaj. /Kallxo.com