Liberalët fitojnë zgjedhjet në Kanada

Liberalët fitojnë zgjedhjet në Kanada

Justin Truedeau bashkë me liberalët e tjerë fituan zgjedhjet në Kanada, në një diferencë të ngushtë me opozitarët konservatorë.

Sipas rezultateve preliminare, Partia Liberale pritet të fitojë 156 ulëse.

Por. 170 sosh janë të nevojshme që të formohet Qeveria.

Ndërkaq, konservatorët kanë arritur të marrin 120 ulëse.

Kanada është shteti i dytë në botë për nga sipërfaqja gjeografike.

Ky shtet luan një rol shumë të rëndësishëm në procesin e ndalimit të ndryshimeve klimatike dhe tregtisë globale.

Shteti kanadez është pjesë e G7 si dhe G20. /Insajderi.com