Marsh për të drejtat e njeriut në Prishtinë

Marsh për të drejtat e njeriut në Prishtinë

Avokati i Popullit në bashkëpunim me shoqërinë civile në Kosovë, për të tretin vit me radhë vazhdon me iniciativën e përbashkët për shënimin e Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut.

Edhe këtë vit për nder të shënimit e 10 Dhjetorit do të organizohet marshi me moton “Çohu për të drejtat e njeriut”.

Kjo iniciativë ka për qëllim dërgimin e një mesazhi të fuqishëm për angazhim të shtuar gjithëpërfshirës dhe ndërinstitucional për promovimin dhe edukimin mbi të drejtat dhe liritë themelore të njeriut, me theks të veçantë për mbrojtjen e së drejtës për një mjedis të sigurt dhe të shëndetshëm.

Marshi “Çohu për të drejtat e njeriut”, fillon prej orës 12:00, nga sheshi “Skënderbeu” dhe vazhdon deri në sheshin “Zahir Pajaziti”.

Marshi përmbyllet me nga një fjalim rasti nga Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, dhe Jeta Xharra, nga shoqëria civile.