Mazda tërheq 190.000 vetura për shkak të problemit me fshesa

Mazda tërheq gati 190.000 vetura në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, sepse mund të ndodhë që fshesat të ndalen së punuari.

Mazda tërheq 190.000 vetura për shkak të problemit me fshesa

Në dokumentet të cilat i ka publikuar Drejtoria Nacionale për Siguri të Trafikut në SHBA, shkruan se kompania pretendon se tërheqja përfshinë  veturat Mazda 3 të viteve prej 2016 deri 2018.

Prodhuesi japonez i veturave ka zbuluar një problem me mbajtësit metalikë të cilët mund të shkaktojnë që transmetuesi i fshesave të ngecë, ta ndërpresë punën e fshesave dhe kështu t’i kufizojë vozitësit shikimin.

Shitësit do t’i ndërrojnë modulet drejtueseve të fshesave pa asnjë shpenzim, duke filluar prej 3 qershorit./Insajderi.com.