Më 22 janar merret vendimi rreth kandidaturës së Kurtit për deputet

Më 22 janar merret vendimi rreth kandidaturës së Kurtit për deputet

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, ka thënë se rreth datës 22 janar do të merret vendimi rreth kandidimit apo jo të Kurtit për deputet, njofton Insajderi.

“Diku rreth datës 22 do të dalim me vendim dhe natyrisht është e mundur të apelohet në instanca të tjera. Vendimi do të merret në mënyrë kolegjiale” tha Daka në ABC.

Mandati i Albin Kurtit është i kontestuar pas një vendimi të Gjykatës Kushtetuese ku “të dënuarit me burgim në tri vitet e fundit nuk lejohet të kandidojnë”.

Kjo çështje ka konfrontuar juristët të cilët nuk kanë konsensues nëse Kurti do t’i pri listës së Lëvizjes Vetëvendosje për deputet. /Insajderi.com