Me ndezje të alarmeve dhe uljes në gjysmë shtizë kujtohen viktimat e 11 shtatorit

Me ndezje të alarmeve dhe uljes në gjysmë shtizë kujtohen viktimat e 11 shtatorit

Viktimat e sulmit terrorist në ShBA më 11 shtator të vitit 2001, janë përkujtuar nga Policia e Kosovës, Zjarrfikësit dhe pjesëtarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente me ndezje të alarmeve, njofton Insajderi.

Pjesëtarët e zjarrfikësve për rajon e Prishtinës kanë pastruar pllaton e bulevardit “Bill Clinton” si dhe është ulur në gjysmë shtizë flamur amerikan.

Kryetari i shoqatës “ Miqtë e Amerikës”, Agim Rexhepi tha se me këto aktivitet sot po i nderojnë viktimat e sulmit terrorist të 11 shtatorit në Kullat Binjake.

“Veprimet tona dërgojnë mesazhe njerëzore, por edhe politike në kuptim pozitiv, sepse dëshirojmë të tregojmë se jo juve se e dini se jemi miq me ju, por aleatëve tuaj por edhe të tjerëve që SHBA-të edhe pse jemi një shtet e komb i vogël jemi një popull i stërlashtë që nuk kemi bërë asnjë luftë jashtë territoreve tona dhe rregullisht kemi dashur dhe i kemi mbrojtur territoret tona dhe fëmijët tanë“, tha ai.

Në emër të ambasadës amerikane në Kosovës dhe ICITAP, Stiven Hjuit tha se ngjarja e 11 shtatorit ka sjell ndryshime rrënjësore në Amerikë pasi shumë qytetarë humbën familjarët e tyre.

Hjuit derisa falënderoi shtetin e Kosovën që në çdo përvjetor i kujtojnë viktimat e sulmit terrorit të 11 shtatorit 2001, tha se zjarrfikësit dhe policët e shtetit amerikan ishin ata që u përballën me këtë tragjedi dhe ndihmuan popullin e tyre.

“Nuk ka pasur ndryshim më të madh sesa për zbatuesit e ligjit, zjarrfikësit dhe polici që kanë qenë në vijën e parë të reagimit. Gjatë periudhës së sulmit shumë të tjerë janë munduar të ikin nga vendi i ngjarjes nga shkatërrimi nga tymi e nga hiri i madh por këta kanë qëndruar në këtë përpjekje për të shpëtuar ata të cilët të cilët kanë qenë të pa shpresë në këtë betejë apo për të shpëtuar jetën këta kanë qenë të pranishëm aty me qytetarët. Ne në një ditë kemi arritur të shohim një të keqe jashtëzakonisht të madh por kemi parë edhe një reagim të vullnetit të mirë….Shpresa e ime për të gjithë sot është që jo vetëm, t’i përkujtojmë se si këto gra, burra fëmijë kanë humbur jetën e tyre por si këta heronj kanë vendosur të vazhdojnë jetën e tyre në këtë ditë tragjike me këtë përvojë aty. Që kanë dëshmuar, guxim dhe gatishmëri për të luftuar frikën dhe për të vepruar në rrethana të frikshme si kjo ditë“, theksoi Hjuit. /Insajderi.com