Mediumi boshnjak: Krimineli i luftës, Sheshel, kërcënon ushtarët kroatë në Kosovë

Mediumi boshnjak: Krimineli i luftës, Sheshel, kërcënon ushtarët kroatë në Kosovë

Pas raportimeve se ushtria kroate do të ndërtojë bazën e saj ushtarake në Kosovë, ka reaguar “krimineli i luftës dhe readikali serb”, Vojislav Shesheli, shkruan media boshnjake, Radiosarajeva.ba, transmeton Insajderi.

Sipas këtij mediumi, i ashtuquajturi krimineli i luftës vazhdon të bëjë kërcënime ndaj ushtarëve kroatë.

“Kroatët duan të ndërtojnë një bazë ushtarake të të ashtuquajturës ushtri të shtetit të rremë të Kosovës dhe t’i udhëzojnë ata se çfarë të bëjnë me serbët në Kosovë …”, tha krimineli i luftës, raportojnë mediat serbe, transmeton mediumi boshnjak.

“Kroatët duhet të paralajmërohen se ajo që ata po bëjnë nuk është e ligjshme. Ushtarët legal në Kosovë, kur janë të huaj, janë vetëm ata që dërgohen brenda KFOR, dhe ata që kalojnë KFOR dhe që punojnë për një bazë të posaçme kroate, kanë për ne “Statusi i një bande bandite. Le të mos befasohen nëse një ditë i varrosim me raketa dhe shkatërrojmë gjithçka atje, dhe ata që ne kapim përfundimisht të dënohen si banditë me burgime të gjata. E drejta ndërkombëtare nuk i mbron ata,” tha Shesheli, raporton kjo media.

Deklaratat e tij pasuan pasi u njoftua jozyrtarisht se Kroacia mund të rrisë ndjeshëm kontingjentin e saj të trupave të KFOR-it në Kosovë, por gjithashtu edhe pasi inteligjenca serbe në media publikoi një lajm rreth përpjekjes së pretenduar të presidentit kroat për të garantuar në Hagë për ish-presidentin Hashim Thaçi, gjë që më vonë u mohua./Insajderi.com