Mercedes ridizajnon modelin E-Class

Prodhuesi me qendër në Shtutgart ka lëshuar detajet e para dhe fotot e një E-Class të rivendosur që mbërrin në dyqane këtë verë.

Mercedes ridizajnon modelin E-Class

Brezi i tanishëm i Mercedes E-Class debutoi në vitin 2016 dhe do të aktualizohet në vitin 2020, si në dizajn, ashtu edhe në teknologji, transmeton KosovaPress.

Në fotot e para zyrtare, makinat e ridizajnuara janë ende të kamufluara. Modifikimet estetike përfshijnë parakolpin e përparmë dhe të pasmë, si dhe fenerët dhe dritat ndaluese, të cilat duken të ngjashme me ato të gjeneratave aktuale të CLS dhe CLA.

Sidoqoftë, ndryshime domethënëse gjenden nën pjesën e jashtme të E-Class për vitin 2020.

E-Class i rifreskuar gjithashtu do të ketë versione të sistemit si asistimin për tollovi në komunikacion, ndihmës drejtues aktiv, ndihmësin e frenave aktivë, ndihmës aktivin e këndit të vdekur dhe paketën parkim me një kamerë 360 shkallë.

Motorizimi gjithashtu do të përmirësohet, duke përfshirë sa më shumë që shtatë versione hibride të plug-in.

E-Class i ridizajnuar gjithashtu do të marrë motorin më të fundit të Mercedes me 272 kuaj fuqi 2.0, së bashku me sistemin EQ Boost.

Do të ofrojë gjithashtu një 6-cilindër të ri me teknologji hibride 48-volt “të lehtë” dhe një sistem EQ Boost, duke siguruar 367 kuaj fuqi.

Ndryshime do të ndodhin edhe në kabinën. Mercedes do të instalojë një timon të ri shumëfunksional me kontrollet e prekjes, si dhe një tregues të ri të cilësisë së ajrit në kabinën.

Blerësve do t’u ofrohet gjithashtu tipari Garda Urbane që siguron monitorimin e automjeteve gjatë parkimit.

Prodhuesi gjerman ende nuk ka zbuluar datën e premierës së E-Class të ridizajnuar, dhe mundësia e parë për këtë do të jetë panairi i veturave në Gjenevë.