Merrni frymë – kur jeni duke ecur vetëm nga e hëna nuk ju obligohet maska

Merrni frymë – kur jeni duke ecur vetëm nga e hëna nuk ju obligohet maska

Kur jeni duke ecur vetëm nuk keni nevojë ta mbani maskën, pa u frikësuar se do të gjobiteni, njofton Insajderi.

Kështu është vendosur nga Ministria e Shëndetësisë, masa lehtësuese anti-COVID që të premten u miratuan nga Qeveria e Kosovës.

Deri më tash maska ka qenë e obligueshme gjatë gjithë kohës sa jeni jashtë, por tash kjo ndryshon.

Megjithatë, maska vendosja e maskës është e detyrueshme kur nuk jeni vetëm – dhe gjobiteni nëse se respektoni.

Gjobitja është e rregulluar me ligjin anti-COVID, të miratuar vitin e kaluar nga Kuvendi i Kosovës.

Masat e reja hynë në fuqi nga e hëna e 31 majit. /Insajderi.com