Meta dekreton ligjet për vaksinën anti-COVID nga “Pfizer”

Meta dekreton ligjet për vaksinën anti-COVID nga “Pfizer”

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, ka dekretuar ligjet që mundësojnë blerjen e vaksinave anti-COVID’19 nga kompania “Pfizer”, transmeton Insajderi.

Siç bëhet e ditur nga Presidenca e Shqipërisë, konkretisht “është miratuar ligji për dhënien e autorizimit ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe ministrit të Shtetit për Rindërtimin për zhvillimin e negociatave me prodhuesit e vaksinës anticovid-19; ligji për miratimin e tekstit të marrëveshjes për prodhimin dhe furnizimin nga dhe ndërmjet Pfizer Export B.V. dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale të Shqipërisë, Institutit të Shëndetit Publik dhe ministrit të Shtetit për Rindërtimin, autorizimin e procedurës për lejimin e hyrjes dhe administrimit të vaksinave anticovid-19 në Republikën e Shqipërisë, si dhe përdorimin e tyre në popullatë dhe ligji për miratimin e marrëveshjes së nënshkruar për “Prodhimin dhe furnizimin ndërmjet Pfizer Export B.V. dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, ministrit të Shtetit për Rindërtimin dhe Institutit të Shëndetit Publik”.

Në njoftimin e Presidencës, thuhet se Meta i bën thirrje Qeverisë që “nëpërmjet një plani të qartë dhe efikas të angazhohet seriozisht me të gjitha burimet, për mbulimin e nevojave të popullsisë për vaksinim, brenda një kohe sa më të shkurtër dhe përmes një protokolli shëndetësor të sigurtë, që garanton ruajtjen e vaksinës në parametra të sigurtë, me qëllim efektivitetin e saj”.

Presidenti thotë gjithashtu se është e rëndësishme që qytetarët të informohen për vaksinën që do të injektojnë.  /Insajderi.com