Milaim Zeka në pritje të vendimit – paraburgim prej 30 ditëve apo do të lirohet

Milaim Zeka në pritje të vendimit – paraburgim prej 30 ditëve apo do të lirohet

Seanca kur pritet të vendoset nëse deputeti i Nismës, Milaim Zeka do t’i vazhdohet paraburgimi prej 30 ditëve, apo do të lirohet nuk është vendosur ende. Vetë avokati i Zekës, Gazmend Halilaj ka deklaruar për Insajderin se ende nuk ka informacione se kur do të mbahet seanca ndaj klientit të tij.

“Ende nuk kemi  marrë asnjë njoftim për mbajtën e seancës dhe deri  më tash nuk dihet ende se kur do të mbahet kjo seancë”, ka deklaruar Halilaj mëngjesin e sotëm për Insajderin.

Zeka është arrestuar gjatë ditës së djeshme për shkak se kishte kërcënuar prokurorin i cili ka ngritur aktakuzë ndaj tij për mashtrim të 927 kosovarëve me viza pune në Gjermani si dhe për shmangie të tatimit.

Ai kishte thënë se prokurorin Afrim Shefkiun do ta ndjekë me gjyq dhe me kanun privatisht.

“Ma përpara ia kisha falë nëse ma kish vra njërin prej fëmijëve në afekt sesa kështu me ia shkatërru njerëzve ëndrrat. Mua më kanë poshtëruar. Unë do ta ndjek këtë prokurorin tëm me gjyq, me kanun e edhe privatisht. Nuk ia fali kurrë poshtërimin. Se njerëzit tash thonë për mua: Kqyre ky hajni i vizave”, kishte thënë Zeka.

Prokurori Rexhep Maqedonci, më herët kishte deklaruar se Zeka është arrestuar për shkak se “duhet me ia ndal turrin”.

“Kemi pas frik mos pe merr Kanunin në dorë, me marrë në dorë, na bën kahre. Xhemal Abria ka vdek, tash s’ka kush na merr vesh me të. E për këtë e kemi arrestuar me ja ndal turrin”, është shprehur prokurori.

Ndërkaq avokati i Zekës, Halilaj arrestimin e klientit të tij e sheh si të pabazë.

“Vendimi është komplet i pabazuar në dispozita ligjore dhe gjendjen faktike. Në bazë të nenit për kanosjen ajo duhet të jetë kundër jetës dhe trupit dhe serioze në mënyrë që duhet ta bind të dëmtuarin që do t’i ndodhë një e keqe. Në këtë rast këto nuk kanë ndodhur”, kishte deklaruar Halilaj./Insajderi.com