Ministri Lluka premton se nuk do të ketë ngritje të çmimit të energjisë

Ministri Lluka premton se nuk do të ketë ngritje të çmimit të energjisë

Institucionet e vendit po vazhdojnë të garantojnë se çmimi i energjisë nuk do të rritet as pas 1 prillit, pavarësisht paralajmërimeve të ZRRE-së.

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, ka thënë se janë marrë të gjitha masat dhe me lëshimin në punë edhe të bllokut 2 të termocentralit Kosova B do të stabilizohet në masë të madhe situata me energjinë.

Në konferencën e fundvitit, i pari i kësaj ministrie ka folur edhe për proceset që e presin rreth termocentralit Kosova e Re, përderisa ka thënë se shumë shpejt kontrata do të jetë e qasshme për publikun.

Për vitin e ardhshëm ka premtuar se do të kompletohen Bordet e Trepçës dhe do të zgjidhet drejtori si dhe do të merren masa për nisjen e prodhimit, pasi deri më tani nga buxheti i vendit janë investuar miliona euro.

Ndërsa ka bërë të ditur se ka dhënë urdhër të ndalohen të gjitha bonuset që kanë marrë bordet në ndërmarrjet publike