Ministria e Financave me njoftim të rëndësishëm për bizneset për tërheqjen e mjeteve të ndara nga Qeveria

Ministria e Financave me njoftim të rëndësishëm për bizneset për tërheqjen e mjeteve të ndara nga Qeveria

Ministria e Financave ka ftuar bizneset që të përditësojnë të dhënat në mënyrë që të tërheqin mjetet e ndata nga Qeveria, njofton Insajderi.

Me anë të një njoftimi kjo ministri ka thënë se përditësimi i të dhënave në afat sa më të shpejt do t’i mundësojë MF-së që të realizojë ekzekutimin e shpejt të pagesës, duke evituar vonesat eventuale të krijuara për shkak të të dhënave të gabuara që mund të figurojnë në sistemin EDI (sikurse nr. i xhirollogarisë bankare, nr fiskal etj.)

“Me qëllim të mundësimit të ekzekutimit të mjeteve në shumën prej 60 milionë euro, sipas vendimit të Qeverisë së Kosovës Nr. 10/33 të datës 28.09.2020, për subvencionimin e linjës së pagave për bizneset aktive, Ministria e Financave fton bizneset e Republikës së Kosovës që të bëjnë përditësimin e të dhënave të tyre në sistemin EDI të Administratës Tatimore të Kosovës”, thuhet në njoftim të MF’së.

“Pagesa për bizneset do të realizohet një herë dhe nuk do të ketë nevojë për aplikim nga kompanitë, sepse ato do të kualifikohen me automatizëm nëse plotësojnë kriteret e përcaktuara në vendimin e Qeverisë Nr. 10/33 të datës 28.09.2020. Siç është bërë e ditur në vendimin e Qeverisë nr. 10/33, nga kjo masë do të përfitojnë të gjitha bizneset aktive, përveç ndërmarrjeve publike dhe kompanive me treg të rregulluar”, thuhet tutje në njoftim. /Insajderi.com