Ministria e Jashtme: Izraeli ka të drejtë dhe detyrim për të mbrojtur popullin e tij

Ministria e Jashtme: Izraeli ka të drejtë dhe detyrim për të mbrojtur popullin e tij

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka reaguar lidhur me konfliktin mes Izraelit dhe Palestinës, shkruan Insajderi.

Përmes një postimi në Twitter kjo ministri ka thënë se” si çdo shtet edhe Izraeli ka të drejtën dhe detyrimin për ta mbrojtur popullin e tij”.

Më tutje, thuhet se civilët palestinezë po mbahen pengje nga Hamasi në luftën kundër Izraelit dhe se Kosova ka kërkuar nga palët përmbajtje, ndalje të dhunës dhe kërkim të zgjidhjeve paqësore.

“Si çdo shtet # kundër Izraeli ka të drejtën dhe detyrimin për të mbrojtur popullin e tij 2000 raketave të qëlluara mbi civilët vetëm nga Hamasi, i cili po mban peng civilët palestinezë në luftën e tij. Ne vajtojmë të gjitha viktimat. Ne kërkojmë që të përmbahemi, të ndalojmë dhunën dhe të kërkojmë zgjidhje paqësore”, thuhet në shkrimin e kësaj ministrie./Insajderi.com