Ministrja Dumoshi në ceremoninë e KOK-ut: Sporti, fusha më e suksesshme në Kosovë

Ministrja Dumoshi në ceremoninë e KOK-ut: Sporti, fusha më e suksesshme në Kosovë

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi ka marrë pjesë në ceremoninë e organizuar nga Komiteti Olimpik i Kosovës “Laureatët 2019”, ku janë ndarë çmimet për sportistët dhe trajnerët më të mirë të sportit për vitin e kaluar.

Ministrja Dumoshi në emër të MKRS-së mbajti një fjalë rasti në ceremoninë në fjalë ku mes tjerash tha se sporti është një prej prioriteteve të ministrisë dhe do të ketë një vend të veçantë për shkak të sukseseve që ka kjo fushë në Republikën e Kosovës.

Ja fjala e plotë e Ministres Dumoshi:

I nderuar Z. Hasani – President i KOK (Komiteti Olimpik i Kosovës)
I nderuar Z. Marius Vizer President i Federatës se Ndërkombëtare te Xhudos(IJF)
Te nderuar Kryetarë te Federatave – Sekretarë të Federatave
Të nderuar pjesëmarrës,
Shumë të dashur sportistë,
Zonja dhe zotërinj,

Kam kënaqësinë e veçantë qe në ceremoninë e laureatëve t’ju drejtohem si Ministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e Republikës së Kosovës. Edhe më e lumtur që sot kemi mes nesh Presidentin e Federatës Ndërkombëtare të Xhudos, Z. Marius Vizer me të cilin sapo pata nderin të kem një takim.

Z. President, falënderimet janë të pakta për krejt angazhimin tuaj në avancimin e sportit kosovar dhe sportistëve tanë në arenën ndërkombëtare.

Njëkohësisht, ndihem e lumtur për punën dhe sukseset e sportisteve dhe trajnerëve në ciklin olimpik të cilët kanë arritur rezultate cilësore. Kjo bazuar edhe ne angazhimin e organizatave sportive, të cilat me këmbëngulësi e punë të palodhshme kanë arritur suksese të jashtëzakonshme.

Lëvizja olimpike bazohet në vlera dhe po të njëjtat vlera i ka përqafuar edhe Komiteti Olimpik i Kosovës. Për Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, sporti është prioritet. Në Mandatin qe unë udhëheq sporti do të ketë vend të veçante për shumë arsye, mbi të gjitha për pasionin e madh që kam personalisht për sportin. Shpreh vlerësimin e konsideratën time për kontributin e vlefshëm të komunitetit sportiv në Kosovë, në të gjitha fazat e zhvillimit te sportit në Republikën e Kosovës.

Si Ministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, bazuar ne programin qeverisës kemi përcaktuar objektivat e qarta ne zhvillimin e sportit, duke përmirësuar infrastrukturën ligjore dhe investimet ne standardizimin e infrastrukturës sportive si mbështetje për organizatat sportive për zhvillimin e sportit.

Për mua ka qenë privilegj i veçantë të organizoj për herë të parë pritjen e ekipit olimpik për ngjarjen më të madhe në sport – Lojërat olimpike verore, ku Kosova u stolis me medaljen e artë të cilën ia dhuroi Majlinda Kelmendi. Prandaj veçmas faleminderit Majlinda e Driton që na bëtë krenarë.

Njëkohësisht dua të shpreh mirënjohje dhe të falënderoj Kombëtaret e futbollit, hendbollit, basketbollit, volejbollit sporteve individuale, xhudos, mundjes, atletikës, boksit, karatesë, etj.

Ju garantoj që do të punoj ngushtë me organizatat sportive ne përmirësimin e qeverisjes se mirë duke avancuar programet të cilat rrisin efikasitetin në realizimin e qëllimeve te përbashkëta.

Uroj dhe shpresoj qe sportistët tanë duke arritur norma olimpike do te rrisin Ekipin Olimpik te Kosovës dhe Republika e Kosovës të paraqitet me vajzat dhe djemtë me te mirë në Tokio 2020.

Krahëhapur do ti presim të kurorëzuar me medalje olimpike.