Mohoi gjenocidin në Srebrenicë, shkarkohet ministri Leposaviq

Mohoi gjenocidin në Srebrenicë, shkarkohet ministri Leposaviq

Ministri i të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave në Malin e Zi, Vladimir Leposaviq është shkarkuar gjatë ditës së djeshme, transmeton Insajderi.

Nga gjithsej 80 deputetë të cilët votua, 43 ishin pro shkarkimit të tij, 27 kundër dhe 10 të tjerë abstenuan.

Deputetët e Partisë Demokratike e Socialistëve, Social Demokratët, Partia Boshnjake, Partia Socialdemokrate, Partia Liberale dhe partitë shqiptare, si dhe deputetë të koalicionit Bardh e Zi, votuan në favor të largimit të Leposaviq nga detyra, raporton ‘Vijesti’.

Kundërshtarët e Frontit Demokratik, Partisë Socialiste të Popullit, Lëvizjes për Ndryshim, Partisë së Punëtorëve, Malit të Zi dhe e Drejta e Malit të Zi ishin kundër.

Leposaviq u shkarkua me sugjerimin e kryeministrit Zdravko Krivokapiq për shkak të deklaratës së diskutueshme mbi gjenocidin në Srebrenicë.

Më parë, Rezoluta mbi Srebrenicën u miratua, e cila dënon gjenocidin, por edhe të gjitha krimet e luftës gjatë luftës në vitet 1990. Në fillim të votimit, deputetët e DPS hynë në sallën e asamblesë, duke bojkotuar parlamentin për shkak të miratimit të ndryshimeve në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit.

Rezoluta u miratua me 55 vota mbështetje, ndërsa 19 ishin kundër dhe shtatë deputetë abstenuan. /Insajderi.com