Moti në Kosovë

Zonat anticiklonike mbi rajon do të kushtëzojnë mot të kthjellët dhe me diell, derisa rryma të ngrohta ajrore nga Mesdheu sjellin mot më të butë dhe temperatura mbi vlera mesatare.

Moti në Kosovë

Për shkak të inverzionit termik që do të jetë i pranishëm në vise të ulëta, në këto pjesë do ketë mjegull, që mund të mbetet edhe përgjatë ditës, ku do të mbretërojë mot më i ftohtë me temperatura 3C deri në 5C më të ulëta nga vlerat maksimale të parashikuara.

Nën kushtet stabile meteorologjike, pa qarkullim të mjaftueshëm ajror, vlerat e cilësisë së ajrit do të luhaten kryesisht rreth vlerave të pashëndetshme.