MSH inkurajon të vaksinohen shtatëzënat, nënat gjidhënëse dhe ato që planifikojnë shtatzëni

MSH inkurajon të vaksinohen shtatëzënat, nënat gjidhënëse dhe ato që planifikojnë shtatzëni

Ministria e Shëndetësisë përmes një video sensibilizuese u ka bërë thirrje grave shtatzëna, nënave gjidhënëse dhe atyre që planifikojnë shtatzëni, të vaksinohen kundër COVID-19.

Sipas MSH-së, vaksinimi është detyrë qytetare dhe “vetëm përmes vaksinimit mund të mbrojmë veten, familjen dhe shoqërinë”.

“Inkurajohen gratë shtatzëna, nënat gjidhënëse dhe gratë që planifikojnë shtatzëni, të #VAKSINOHEN për të mbrojtur veten nga COVID-19!”.

Ndryshe, një 29-vjeçare nga Gjilani, e cila kishte qenë në muajin e gjashtë të shtatzënisë, ka humbur betejën me COVID-19 dy ditë më parë./Insajderi.com