“Mund të përsëritet skenari i 2004-ës”

“Mund të përsëritet skenari i 2004-ës”

Zëvendëskryeministri i Kosovës Dalibor Jevtiç thotë se sfida më e madhe për shoqërinë kosovare, si dhe komunitetin serb, do të jetë fillimi i punës së Dhomës Speciale për Krimet e Luftës.

Jevtiç vuri në dukje se është një fakt i mirënjohur se shqiptarët e Kosovës nuk duken të favorizuar në këtë gjykatë dhe se kur ndodhin gjëra të tilla, ata gjithmonë kërkojnë shkakun për të hedhur akuza kundër serbëve, përcjell Indeksonline.

“Kjo do të jetë patjetër një sfidë e madhe për institucionet e Kosovës dhe ato ndërkombëtare në Kosovë. Unë pres që në një mënyrë për të parandaluar diçka që kemi parë në vitin 2004, kur u zhvillua një masakër në serb. Shpresojme se kjo të mos na sjellë jo vetëm në drejtim të na sjellë përsëri 13 vjet më parë, por kjo do të shkelte të gjitha përpjekjet dhe arritjet që janë arritur në ndërtimin e marrëdhënieve me serbët dhe shqiptarët”, tha Jevtiç për Tanjug.