Mungesa e reshjeve, cilësia e ujit e reduktimet e mundshme – flet drejtori i Ujësjellësit, Ilir Avdullahu

Mungesa e reshjeve, cilësia e ujit e reduktimet e mundshme – flet drejtori i Ujësjellësit, Ilir Avdullahu

Për mungesën e reshjeve gjatë 2019-s, thatësinë e krijuar si dhe frikën e qytetarëve për furnizim të rregullt me ujë, e reduktimet e mundshme, Insajderi ka realizuar një intervistë me Kryeshefin ekzekutiv të Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit, Ilir Avdullahu– i cili foli për gjendjen aktuale për furnizim me ujë të pijshëm.

Si planifikon Ujësjellësi Rajonal Prishtina t’a menaxhojë situatën e thatësirave në vend?

Problemin me thatësirat – Avdullahu e krahason vitin 2019 me vitin 2014-2015. Por, pse sipas tij në vitin 2019 gjendja është më e mirë ani pse ka pasur mungesë të reshjeve?

Çka thotë ai për reduktimet e mundshme, gjatë cilës periudhe do të jenë më të theksuara?

Në mungesë të reshjeve, drejtori foli edhe për strategjinë e menaxhimit të situatës.

Cila është gjendja e liqenit të Batllavës e Badovit?

Drejtori pati edhe një porosi për qytetarët të cilët mbajnë rezevare si dhe theksoi se cilat janë shqetësimet më të mëdha të kompanisë.

Intervista e plotë: