Murati: Pajisjet e konfiskuara për minim të kriptovalutave shpenzojnë energji sa 500 shtëpi

Murati: Pajisjet e konfiskuara për minim të kriptovalutave shpenzojnë energji sa 500 shtëpi

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka deklaruar se 272 pajisjet për minimin e kriptovalutave të konfiskuara në Leposaviq, shpenzojnë energji elektrike sa shpenzimi i 500 shtëpive, përcjell Insajderi.com.

Përmes një postimi në Facebook, Murati theksoi se me çmimet aktuale të importit i bie që këto pajisjeje shpenzojnë energji elektrike në vlerë prej 60 mijë deri në 120 mijë euro në muaj.

“272 pajisje Antminer janë konfiskuar sot në mëngjes në një operacion të Doganës dhe Policisë, në pjesën veriore të vendit. Këto pajisje, nëse lihen të punojnë pandërprerë, shpenzojnë përafërsisht 300,000 kWh energji elektrike, apo sa shpenzimi mesatar i 500 shtëpive. Me çmimet aktuale të importit, i bie 60,000-120,000 euro/muaj”, shkroi Murati.

Ndërkaq, Policia e Kosovës ka njoftuar se të shtunën janë konfiskuar 272 pajisje për minimin e kriptovalutave në Leposaviq.

Po ashtu, gjatë këtij aksioni të Policisë dhe Doganave të Kosovës, është arrestuar një person./Insajderi.com