Myftiu Ternava uron katolikët shqiptarë

Myftiu Ternava uron katolikët shqiptarë

Myftiu i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Ternava, ka uruar Ipeshkvin, Don Gjergjin dhe katolikët shqiptarë për festën e krishtlindjeve.

“Me rastin e festës së Kërshëndellave, më lejoni që me respekt t’ju drejtohem me mesazh urimi e përgëzimi Juve, meshtarëve, si dhe të gjithë vëllezërve të krishterë, duke ju dëshiruar shëndet, mbarësi e lumturi”, thuhet në telegramin e Ternavës.

“Megjithëqë, vit e kohë pandemie, fesat fetare te ne si gjithherë, e edhe me këtë rast paraqesin momentin e ndërgjegjësimi për bashkim, unitet, respekt, dashuri e solidaritet. Kërshëndella është moment i veçantë që simbolizon lindjen, jetën e mbarësinë. Po ashtu, kjo festë përçon në mënyrën më të mirë mesazhin e tolerancës, mbarësisë e humanizmit, vlera këto që na duhen për një të ardhme më të mirë për njerëzimin”, vazhdoi urimi. /Insajderi.com