Ndahen 18 milionë funte për fuqizimin e mediave në Ballkan

Ndahen 18 milionë funte për fuqizimin e mediave në Ballkan

Britania e Madhe do të ndajë 18 milionë funte gjatë tre vjetëve të ardhshme për të luftuar përhapjen e dezinformatave dhe lajmet e rreme në Evropën Lindore dhe forcimin e mediave të pavarura në Ballkanin Perëndimor.

Qëllimi është të mbështesë lirinë e shprehjes në Ballkanin Perëndimor dhe të krijojë një përmbajtje të ekuilibruar, të paanshme, sipas një deklarate të Foreign Office.

Ministri i Jashtëm Jeremy Hunt vuri në dukje se në një situatë ku vetëm 10% e popullsisë së botës ka qasje në mediat e lira, dezinformatat vazhdojnë të minojnë dhe destabilizojnë shoqëritë.

Ky fond do të mbështesë gazetarët që punojnë në disa prej shoqërive më represive dhe forcojnë luftën kundër lajmit të rremë.

Përndryshe, nesër në Londër do të fillojë një konferencë globale dyditore kushtuar lirisë së medias, ku temat kryesore do të jenë mbrojtja e të drejtave të gazetarëve, lufta kundër lajmeve të rreme.

Delegacionet nga më shumë se 100 vende dhe organizata ndërkombëtare, 60 ministra, më shumë se 1000 gazetarë do të mblidhen në tubim