Ndahen mjete për hapjen e zyrave të Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë

Gent Cakaj: Shqiptarët e Medvegjës, sot, kanë nevojë të jashtëzakonshme për praninë e Këshillit dhe mbështetjen e Shqipërisë, veçanërisht në përballjen e tyre me çështjen e pasivizimit të adresave dhe para sfidës madhore për ruajtjen e gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare.

Ndahen mjete për hapjen e zyrave të Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë

Ministri i Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj, ka njoftuar përmes llogarisë së tij në Facebook se Shqipëria ka ndarë mjete për hapjen e zyrave të Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë, shkruan Insajderi.

Këto mjete vijnë pas pas mbështetjes financiare për shpërndarjen falas të materialeve shkollore për nxënësit shqiptarë në Luginën e Preshevës,

“Shqiptarët e Medvegjës, sot, kanë nevojë të jashtëzakonshme për praninë e Këshillit dhe mbështetjen e Shqipërisë, veçanërisht në përballjen e tyre me çështjen e pasivizimit të adresave dhe para sfidës madhore për ruajtjen e gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare”, shkruan Cakaj.

“Mbështetja e Shqipërisë për hapjen e zyrave të Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë është e domosdoshme, por e pamjaftueshme. Kjo shënon thjesht fillimin e një pune më të thellë e sistematike për ruajtjen e të drejtave e mbështetjen e fortë edhe për shqiptarët e Medvegjës”./Insajderi.com