Ndalohen 5 sirianë dhe 3 palestinezë në Shqipëri

Ndalohen 5 sirianë dhe 3 palestinezë në Shqipëri

Tetë emigrantë nga Lindja e Mesme, gjegjësisht 5 nga Siria dhe 3 nga Palestina janë ndaluar pranë pikës kufitare në Kapshticë.

Emigrantët janë shoqëruar në drejtorinë e Policisë së Kufirit e Migracionit në Korçë ku janë marrë në pyetje e më pas janë dërguar në qendrën e azilkërkuesve në Tiranë, transmeton OraNews.

Gjatë muajit korrik, në kufirin e gjelbër me Greqinë në Korçë, janë kapur të paktën 18 emigrantë duke tentuar të kalojnë ilegalisht nga Shqipëria drejt Bashkimit Evropian.