Ndërpriten kërkimet për dy policët e zhdukur

Ndërpriten kërkimet për dy policët e zhdukur

Kanë përfunduar kërkimet për dy pjesëtarët e Policisë së Kosovës të aksidentuar mbrëmë në rrugën Hani i Elezit-Kaçanik.

Këtë e ka konfirmuar Haki Hertica nga njësia për Kërkim-Shpëtim e FSK-së.

“Për sonte kanë përfunduar kërkimet, ndërsa do të vazhdojmë nesër rreth orës 09:00 prapë me kërkim”, tha Hertica .

Ndërkaq, Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj, ka deklaruar sot se do të kërkojë ndihmën e homologut të tij maqedonas Zoran Zaev që kërkimet për dy policët e zhdukur kosovarë në lumin Lepenc të bëhen edhe në anën e territorit të shtetit fqinj.

Ai këto komente i bëri sot në vendin e zhdukjes së dy policëve mbrëmë në aksidentin që ndodhi në magjistralen Hani i Elezit-Kaçanik, te vendi i quajtur Kulla me qeshmë.

“U bë edhe dita e dyta që nga aksidenti i djeshëm. Dy policë janë të humbur dhe njësitet e policisë, FSK dhe të gjithë janë në kërkim. Janë edhe dy kilometra lumë që janë të pakontrolluar, por do të lindë nevoja që të bëhet kërkimi edhe në Maqedoni. Do ta lus Zaevin për ndihmë në pjesën e Maqedonisë. Do t’i qëndrojmë afër kolegëve, policisë, familjeve dhe shpresoj që do të na befasoj një lajm i mirë, por po shihet një gjendje e rëndë. Të dy zyrtarët policorë kanë qenë në detyrë, kanë qenë duke u kthyer. Herët me fol, sepse kemi edhe dy kilometra pa u kontrolluar në Kosovë dhe nëse eventualisht ka dyshime që në Maqedoni ka ndonjë gjë, do të kërkojmë që atje kërkimet t’i bëjnë edhe FSK”, u shpreh Haradinaj.

Ndryshe, sipas Policisë së Kosovës, për shkaqe ende të panjohura, vetura në të cilën gjendeshin dy policët kishte humbur kontrollin dhe kishte dalë nga rruga duke rënë nga një lartësi në  rrjedhën e lumit Lepenc.