fbpx
Lajmet e fundit
PRISHTINË

Nëndega e VV-së në Drenas pezullon aktivitetin

Nëndega e VV-së në Drenas pezullon aktivitetin

Nëndega e Lëvizjes Vetëvendosje në Drenas ka vendosur të ngrijë marrëdhëniet me këtë lëvizje, për shkak të disa parregullsive dhe sjelljes jo të mirë të zyrtarëve të saj, ka thënë kryesusi i nëndegës së VV-së, Rifat Demaku.

Rifat Demaku, dikur kandidat i Vetëvendosjes për kryetar të Drenasit, ka thënë se nëndega që ai drejton ka pezulluar aktivitetet me këtë parti dhe se tani dhe po e shqyrtojnë mundësinë të bëhen pjesë e ndonjë partie tjetër politike.

“I kemi ngrirë marrëdhëniet me ta, e kemi pezullu aktivitetin me Lëvizjen”, ka thënë Demaku për Express, duke treguar se kanë marrë oferta nga të gjitha subjektet politike, të cilat janë duke i shqyrtuar.

“Ne duam të vazhdojmë të ardhmen tonë politike, por në një subjekt tjetër”, ka thënë Demaku.

Partia Demokratike e Kosovës ka deklaruar sot se mungesa e kuadrove, strukturës dhe fuqisë politike në Lëvizjen Vetëvendosje është edhe arsyeja kryesore e refuzimit të pjesëmarrjes në zgjedhjet e jashtëzakonshme.

Në fshatin Plluzhinë të Skenderajt sot në dy shtëpi janë zbuluar pllaka përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. Ishte shtëpitë e Hasan Bajraktarit dhe Idriz Ferizit, të cilat gjatë kohës së luftës, ishin baza për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin presidenti i vendit Hashim Thaçi, qytetarë e përfaqësues të organizatave të dala nga lufta. Kryetari i organizatave të dala nga lufta, Hysni Gucati tha se këto pllaka përkujtimore do të tregojnë se në këto shtëpi janë aktivizuar ushtarët për çlirimin e Kosovës. “Arsyeja e vendosjes së këtyre pllakave është që të rinjve, nipave dhe mbesave t’iu tregojmë se vite më parë këtu ushtarët janë aktivizuar për çlirimin e vendit”, tha ai. Ndërkaq, kryetari i vendit Hashim Thaçi tha se sot është një moment i veçantë për lagjen dhe fshatin Plluzhinë. “Është mirë që vlerat më sublime të kombit, dhe vlerat e luftës pavarësisht kohe, përsëri janë ato që na bashkojnë kudo që jemi si komb. Sot jemi këtu në bastionin ku lindu dhe u zhvilluar, u rrit dhe masivizua Ushtria Çlirimtare e Kosovës. UÇK nuk lindi rastësisht në Drenicë, nuk lindi rastësisht në Drenicën e Hasën Prishtinës, të Shaban Polluzhës e shumë e shumë atdhetarëve që janë monument i lëvizjes kombëtare. Dhe pikërisht ajo frymë patriotike, e bartur në shumë gjenerata erdhi në momentin më të organizuar të UÇK-së. Vitet kalojnë, por vlerat e UÇK-së vetëm sa po rriten”, tha ai. Ai tha se partitë shkojnë e vijnë, por vlerat e vendit duhet ruajtur,. Shteti i Kosovës, sipas tij, respekton dhe nderon rezistencën në Plluzhinë, Ticë dhe Likoc. Thaçi tha se në këtë shtëpi, ishin djemtë më të mirë të kombit të mobilizuar në rrugëtimin e tyre kombëtar. Sipas Thaçit, pllaka e zbuluar sot duhet të jetë një mesazh për të gjithë gjeneratat e reja, që rruga për liri nuk ka qenë e lehtë. “Sot zbulojmë një pllakë të rezistencës, të lirisë dhe pavarësisë, është mesazhi i unitetit dhe forcimit të shtetit tonë, për bashkim shqiptar”, tha ai. Në shtëpinë e Hasan Bajraktarit, gjatë kohës së luftës, ishte baza e UÇK-së. Po ashtu, në shtëpinë e Idriz Ferizit në Plluzhinë, ku gjatë kohës së luftës, ishte bazë për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, është zbuluar një pllakë përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe ish komandanti, Sami Lushtaku, i cili kërkoi nga të gjithë të pranishmit që të jeni sa më të bashkuar dhe të luftojnë këto të keqe që vine nga Rusia. Profesor Nuri Rexhepi tha se lufta e shqiptarëve, ka qenë më e suksesshme dhe më e unifikuara. Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka vlerësuar rezistencën për liri, duke thënë se kombi ynë asnjëherë nuk u gjunjëzua para armikut. “Ne kemi pasur fatin që të përjetojmë bashkërisht edhe situata të rënda, por kemi qëndruar bashkërisht në rezistencën tonë për liri, por në asnjë rrethanë nuk u gjunjëzuam. Sot ne bëjmë zbulimin e një pllake nderimi për një nga bazat më të hershme të UÇK-së, që nga viti 92-93”, tha Thaçi. Në fshatin Plluzhinë të Skenderajt sot në dy shtëpi janë zbuluar pllaka përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. Ishte shtëpitë e Hasan Bajraktarit dhe Idriz Ferizit, të cilat gjatë kohës së luftës, ishin baza për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin presidenti i vendit Hashim Thaçi, qytetarë e përfaqësues të organizatave të dala nga lufta. Kryetari i organizatave të dala nga lufta, Hysni Gucati tha se këto pllaka përkujtimore do të tregojnë se në këto shtëpi janë aktivizuar ushtarët për çlirimin e Kosovës. “Arsyeja e vendosjes së këtyre pllakave është që të rinjve, nipave dhe mbesave t’iu tregojmë se vite më parë këtu ushtarët janë aktivizuar për çlirimin e vendit”, tha ai. Ndërkaq, kryetari i vendit Hashim Thaçi tha se sot është një moment i veçantë për lagjen dhe fshatin Plluzhinë. “Është mirë që vlerat më sublime të kombit, dhe vlerat e luftës pavarësisht kohe, përsëri janë ato që na bashkojnë kudo që jemi si komb. Sot jemi këtu në bastionin ku lindu dhe u zhvilluar, u rrit dhe masivizua Ushtria Çlirimtare e Kosovës. UÇK nuk lindi rastësisht në Drenicë, nuk lindi rastësisht në Drenicën e Hasën Prishtinës, të Shaban Polluzhës e shumë e shumë atdhetarëve që janë monument i lëvizjes kombëtare. Dhe pikërisht ajo frymë patriotike, e bartur në shumë gjenerata erdhi në momentin më të organizuar të UÇK-së. Vitet kalojnë, por vlerat e UÇK-së vetëm sa po rriten”, tha ai. Ai tha se partitë shkojnë e vijnë, por vlerat e vendit duhet ruajtur,. Shteti i Kosovës, sipas tij, respekton dhe nderon rezistencën në Plluzhinë, Ticë dhe Likoc. Thaçi tha se në këtë shtëpi, ishin djemtë më të mirë të kombit të mobilizuar në rrugëtimin e tyre kombëtar. Sipas Thaçit, pllaka e zbuluar sot duhet të jetë një mesazh për të gjithë gjeneratat e reja, që rruga për liri nuk ka qenë e lehtë. “Sot zbulojmë një pllakë të rezistencës, të lirisë dhe pavarësisë, është mesazhi i unitetit dhe forcimit të shtetit tonë, për bashkim shqiptar”, tha ai. Në shtëpinë e Hasan Bajraktarit, gjatë kohës së luftës, ishte baza e UÇK-së. Po ashtu, në shtëpinë e Idriz Ferizit në Plluzhinë, ku gjatë kohës së luftës, ishte bazë për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, është zbuluar një pllakë përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe ish komandanti, Sami Lushtaku, i cili kërkoi nga të gjithë të pranishmit që të jeni sa më të bashkuar dhe të luftojnë këto të keqe që vine nga Rusia. Profesor Nuri Rexhepi tha se lufta e shqiptarëve, ka qenë më e suksesshme dhe më e unifikuara. Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka vlerësuar rezistencën për liri, duke thënë se kombi ynë asnjëherë nuk u gjunjëzua para armikut. “Ne kemi pasur fatin që të përjetojmë bashkërisht edhe situata të rënda, por kemi qëndruar bashkërisht në rezistencën tonë për liri, por në asnjë rrethanë nuk u gjunjëzuam. Sot ne bëjmë zbulimin e një pllake nderimi për një nga bazat më të hershme të UÇK-së, që nga viti 92-93”, tha Thaçi.
Të Fundit
Në fshatin Plluzhinë të Skenderajt sot në dy shtëpi janë zbuluar pllaka përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. Ishte shtëpitë e Hasan Bajraktarit dhe Idriz Ferizit, të cilat gjatë kohës së luftës, ishin baza për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin presidenti i vendit Hashim Thaçi, qytetarë e përfaqësues të organizatave të dala nga lufta. Kryetari i organizatave të dala nga lufta, Hysni Gucati tha se këto pllaka përkujtimore do të tregojnë se në këto shtëpi janë aktivizuar ushtarët për çlirimin e Kosovës. “Arsyeja e vendosjes së këtyre pllakave është që të rinjve, nipave dhe mbesave t’iu tregojmë se vite më parë këtu ushtarët janë aktivizuar për çlirimin e vendit”, tha ai. Ndërkaq, kryetari i vendit Hashim Thaçi tha se sot është një moment i veçantë për lagjen dhe fshatin Plluzhinë. “Është mirë që vlerat më sublime të kombit, dhe vlerat e luftës pavarësisht kohe, përsëri janë ato që na bashkojnë kudo që jemi si komb. Sot jemi këtu në bastionin ku lindu dhe u zhvilluar, u rrit dhe masivizua Ushtria Çlirimtare e Kosovës. UÇK nuk lindi rastësisht në Drenicë, nuk lindi rastësisht në Drenicën e Hasën Prishtinës, të Shaban Polluzhës e shumë e shumë atdhetarëve që janë monument i lëvizjes kombëtare. Dhe pikërisht ajo frymë patriotike, e bartur në shumë gjenerata erdhi në momentin më të organizuar të UÇK-së. Vitet kalojnë, por vlerat e UÇK-së vetëm sa po rriten”, tha ai. Ai tha se partitë shkojnë e vijnë, por vlerat e vendit duhet ruajtur,. Shteti i Kosovës, sipas tij, respekton dhe nderon rezistencën në Plluzhinë, Ticë dhe Likoc. Thaçi tha se në këtë shtëpi, ishin djemtë më të mirë të kombit të mobilizuar në rrugëtimin e tyre kombëtar. Sipas Thaçit, pllaka e zbuluar sot duhet të jetë një mesazh për të gjithë gjeneratat e reja, që rruga për liri nuk ka qenë e lehtë. “Sot zbulojmë një pllakë të rezistencës, të lirisë dhe pavarësisë, është mesazhi i unitetit dhe forcimit të shtetit tonë, për bashkim shqiptar”, tha ai. Në shtëpinë e Hasan Bajraktarit, gjatë kohës së luftës, ishte baza e UÇK-së. Po ashtu, në shtëpinë e Idriz Ferizit në Plluzhinë, ku gjatë kohës së luftës, ishte bazë për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, është zbuluar një pllakë përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe ish komandanti, Sami Lushtaku, i cili kërkoi nga të gjithë të pranishmit që të jeni sa më të bashkuar dhe të luftojnë këto të keqe që vine nga Rusia. Profesor Nuri Rexhepi tha se lufta e shqiptarëve, ka qenë më e suksesshme dhe më e unifikuara. Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka vlerësuar rezistencën për liri, duke thënë se kombi ynë asnjëherë nuk u gjunjëzua para armikut. “Ne kemi pasur fatin që të përjetojmë bashkërisht edhe situata të rënda, por kemi qëndruar bashkërisht në rezistencën tonë për liri, por në asnjë rrethanë nuk u gjunjëzuam. Sot ne bëjmë zbulimin e një pllake nderimi për një nga bazat më të hershme të UÇK-së, që nga viti 92-93”, tha Thaçi. Në fshatin Plluzhinë të Skenderajt sot në dy shtëpi janë zbuluar pllaka përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. Ishte shtëpitë e Hasan Bajraktarit dhe Idriz Ferizit, të cilat gjatë kohës së luftës, ishin baza për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin presidenti i vendit Hashim Thaçi, qytetarë e përfaqësues të organizatave të dala nga lufta. Kryetari i organizatave të dala nga lufta, Hysni Gucati tha se këto pllaka përkujtimore do të tregojnë se në këto shtëpi janë aktivizuar ushtarët për çlirimin e Kosovës. “Arsyeja e vendosjes së këtyre pllakave është që të rinjve, nipave dhe mbesave t’iu tregojmë se vite më parë këtu ushtarët janë aktivizuar për çlirimin e vendit”, tha ai. Ndërkaq, kryetari i vendit Hashim Thaçi tha se sot është një moment i veçantë për lagjen dhe fshatin Plluzhinë. “Është mirë që vlerat më sublime të kombit, dhe vlerat e luftës pavarësisht kohe, përsëri janë ato që na bashkojnë kudo që jemi si komb. Sot jemi këtu në bastionin ku lindu dhe u zhvilluar, u rrit dhe masivizua Ushtria Çlirimtare e Kosovës. UÇK nuk lindi rastësisht në Drenicë, nuk lindi rastësisht në Drenicën e Hasën Prishtinës, të Shaban Polluzhës e shumë e shumë atdhetarëve që janë monument i lëvizjes kombëtare. Dhe pikërisht ajo frymë patriotike, e bartur në shumë gjenerata erdhi në momentin më të organizuar të UÇK-së. Vitet kalojnë, por vlerat e UÇK-së vetëm sa po rriten”, tha ai. Ai tha se partitë shkojnë e vijnë, por vlerat e vendit duhet ruajtur,. Shteti i Kosovës, sipas tij, respekton dhe nderon rezistencën në Plluzhinë, Ticë dhe Likoc. Thaçi tha se në këtë shtëpi, ishin djemtë më të mirë të kombit të mobilizuar në rrugëtimin e tyre kombëtar. Sipas Thaçit, pllaka e zbuluar sot duhet të jetë një mesazh për të gjithë gjeneratat e reja, që rruga për liri nuk ka qenë e lehtë. “Sot zbulojmë një pllakë të rezistencës, të lirisë dhe pavarësisë, është mesazhi i unitetit dhe forcimit të shtetit tonë, për bashkim shqiptar”, tha ai. Në shtëpinë e Hasan Bajraktarit, gjatë kohës së luftës, ishte baza e UÇK-së. Po ashtu, në shtëpinë e Idriz Ferizit në Plluzhinë, ku gjatë kohës së luftës, ishte bazë për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, është zbuluar një pllakë përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe ish komandanti, Sami Lushtaku, i cili kërkoi nga të gjithë të pranishmit që të jeni sa më të bashkuar dhe të luftojnë këto të keqe që vine nga Rusia. Profesor Nuri Rexhepi tha se lufta e shqiptarëve, ka qenë më e suksesshme dhe më e unifikuara. Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka vlerësuar rezistencën për liri, duke thënë se kombi ynë asnjëherë nuk u gjunjëzua para armikut. “Ne kemi pasur fatin që të përjetojmë bashkërisht edhe situata të rënda, por kemi qëndruar bashkërisht në rezistencën tonë për liri, por në asnjë rrethanë nuk u gjunjëzuam. Sot ne bëjmë zbulimin e një pllake nderimi për një nga bazat më të hershme të UÇK-së, që nga viti 92-93”, tha Thaçi.
Nga Rubrikat
Në fshatin Plluzhinë të Skenderajt sot në dy shtëpi janë zbuluar pllaka përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. Ishte shtëpitë e Hasan Bajraktarit dhe Idriz Ferizit, të cilat gjatë kohës së luftës, ishin baza për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin presidenti i vendit Hashim Thaçi, qytetarë e përfaqësues të organizatave të dala nga lufta. Kryetari i organizatave të dala nga lufta, Hysni Gucati tha se këto pllaka përkujtimore do të tregojnë se në këto shtëpi janë aktivizuar ushtarët për çlirimin e Kosovës. “Arsyeja e vendosjes së këtyre pllakave është që të rinjve, nipave dhe mbesave t’iu tregojmë se vite më parë këtu ushtarët janë aktivizuar për çlirimin e vendit”, tha ai. Ndërkaq, kryetari i vendit Hashim Thaçi tha se sot është një moment i veçantë për lagjen dhe fshatin Plluzhinë. “Është mirë që vlerat më sublime të kombit, dhe vlerat e luftës pavarësisht kohe, përsëri janë ato që na bashkojnë kudo që jemi si komb. Sot jemi këtu në bastionin ku lindu dhe u zhvilluar, u rrit dhe masivizua Ushtria Çlirimtare e Kosovës. UÇK nuk lindi rastësisht në Drenicë, nuk lindi rastësisht në Drenicën e Hasën Prishtinës, të Shaban Polluzhës e shumë e shumë atdhetarëve që janë monument i lëvizjes kombëtare. Dhe pikërisht ajo frymë patriotike, e bartur në shumë gjenerata erdhi në momentin më të organizuar të UÇK-së. Vitet kalojnë, por vlerat e UÇK-së vetëm sa po rriten”, tha ai. Ai tha se partitë shkojnë e vijnë, por vlerat e vendit duhet ruajtur,. Shteti i Kosovës, sipas tij, respekton dhe nderon rezistencën në Plluzhinë, Ticë dhe Likoc. Thaçi tha se në këtë shtëpi, ishin djemtë më të mirë të kombit të mobilizuar në rrugëtimin e tyre kombëtar. Sipas Thaçit, pllaka e zbuluar sot duhet të jetë një mesazh për të gjithë gjeneratat e reja, që rruga për liri nuk ka qenë e lehtë. “Sot zbulojmë një pllakë të rezistencës, të lirisë dhe pavarësisë, është mesazhi i unitetit dhe forcimit të shtetit tonë, për bashkim shqiptar”, tha ai. Në shtëpinë e Hasan Bajraktarit, gjatë kohës së luftës, ishte baza e UÇK-së. Po ashtu, në shtëpinë e Idriz Ferizit në Plluzhinë, ku gjatë kohës së luftës, ishte bazë për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, është zbuluar një pllakë përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe ish komandanti, Sami Lushtaku, i cili kërkoi nga të gjithë të pranishmit që të jeni sa më të bashkuar dhe të luftojnë këto të keqe që vine nga Rusia. Profesor Nuri Rexhepi tha se lufta e shqiptarëve, ka qenë më e suksesshme dhe më e unifikuara. Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka vlerësuar rezistencën për liri, duke thënë se kombi ynë asnjëherë nuk u gjunjëzua para armikut. “Ne kemi pasur fatin që të përjetojmë bashkërisht edhe situata të rënda, por kemi qëndruar bashkërisht në rezistencën tonë për liri, por në asnjë rrethanë nuk u gjunjëzuam. Sot ne bëjmë zbulimin e një pllake nderimi për një nga bazat më të hershme të UÇK-së, që nga viti 92-93”, tha Thaçi. Lajme Në fshatin Plluzhinë të Skenderajt sot në dy shtëpi janë zbuluar pllaka përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. Ishte shtëpitë e Hasan Bajraktarit dhe Idriz Ferizit, të cilat gjatë kohës së luftës, ishin baza për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin presidenti i vendit Hashim Thaçi, qytetarë e përfaqësues të organizatave të dala nga lufta. Kryetari i organizatave të dala nga lufta, Hysni Gucati tha se këto pllaka përkujtimore do të tregojnë se në këto shtëpi janë aktivizuar ushtarët për çlirimin e Kosovës. “Arsyeja e vendosjes së këtyre pllakave është që të rinjve, nipave dhe mbesave t’iu tregojmë se vite më parë këtu ushtarët janë aktivizuar për çlirimin e vendit”, tha ai. Ndërkaq, kryetari i vendit Hashim Thaçi tha se sot është një moment i veçantë për lagjen dhe fshatin Plluzhinë. “Është mirë që vlerat më sublime të kombit, dhe vlerat e luftës pavarësisht kohe, përsëri janë ato që na bashkojnë kudo që jemi si komb. Sot jemi këtu në bastionin ku lindu dhe u zhvilluar, u rrit dhe masivizua Ushtria Çlirimtare e Kosovës. UÇK nuk lindi rastësisht në Drenicë, nuk lindi rastësisht në Drenicën e Hasën Prishtinës, të Shaban Polluzhës e shumë e shumë atdhetarëve që janë monument i lëvizjes kombëtare. Dhe pikërisht ajo frymë patriotike, e bartur në shumë gjenerata erdhi në momentin më të organizuar të UÇK-së. Vitet kalojnë, por vlerat e UÇK-së vetëm sa po rriten”, tha ai. Ai tha se partitë shkojnë e vijnë, por vlerat e vendit duhet ruajtur,. Shteti i Kosovës, sipas tij, respekton dhe nderon rezistencën në Plluzhinë, Ticë dhe Likoc. Thaçi tha se në këtë shtëpi, ishin djemtë më të mirë të kombit të mobilizuar në rrugëtimin e tyre kombëtar. Sipas Thaçit, pllaka e zbuluar sot duhet të jetë një mesazh për të gjithë gjeneratat e reja, që rruga për liri nuk ka qenë e lehtë. “Sot zbulojmë një pllakë të rezistencës, të lirisë dhe pavarësisë, është mesazhi i unitetit dhe forcimit të shtetit tonë, për bashkim shqiptar”, tha ai. Në shtëpinë e Hasan Bajraktarit, gjatë kohës së luftës, ishte baza e UÇK-së. Po ashtu, në shtëpinë e Idriz Ferizit në Plluzhinë, ku gjatë kohës së luftës, ishte bazë për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, është zbuluar një pllakë përkujtimore, në nderim të kontributit për liri të vendit. I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe ish komandanti, Sami Lushtaku, i cili kërkoi nga të gjithë të pranishmit që të jeni sa më të bashkuar dhe të luftojnë këto të keqe që vine nga Rusia. Profesor Nuri Rexhepi tha se lufta e shqiptarëve, ka qenë më e suksesshme dhe më e unifikuara. Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka vlerësuar rezistencën për liri, duke thënë se kombi ynë asnjëherë nuk u gjunjëzua para armikut. “Ne kemi pasur fatin që të përjetojmë bashkërisht edhe situata të rënda, por kemi qëndruar bashkërisht në rezistencën tonë për liri, por në asnjë rrethanë nuk u gjunjëzuam. Sot ne bëjmë zbulimin e një pllake nderimi për një nga bazat më të hershme të UÇK-së, që nga viti 92-93”, tha Thaçi.