Nëse “kris” lufta, sa ushtarë mobilizohen, pyet profesori universitar

Nëse “kris” lufta, sa ushtarë mobilizohen, pyet profesori universitar

“Nëse s’ka zgjidhje me dialog, mund të ketë konflikt”, ka kërcënuar presidenti Aleksandër Vuçiq të enjten.

Por, sa ushtarë mund të mblidhen tash për të luftuar? Kjo ka qenë pyetja e ligjëruesi të filozofisë në Universitetin e Prishtinës, Blerim Latifi.

Ai ka dhënë statistika për organizimet luftarake shqiptare gjatë historisë dhe ka shtruar pyetjen.

“Pjetër Bogdani në vitin 1689 kishte mobilizuar 20 mijë luftëtarë. Lidhja e Prizrenit, midis viteve 1878-1881, rreth 30 mijë. Hasan Prishtina, Isa Boletini e Bajram Curri në vitin 1912 jo më shumë se 12 mijë. Azem Bejta në pranverën e vitit 1919 afër 10 mijë. Shaban Polluzha në vitin 1945 8 mijë. UÇK në vitet 1998-1999 jo më shumë se 15 mijë. Po sot, me na bo vaki, a thua sa arrijmë me i mobilizue”, shkroi Latifi në Facebook. /Insajderi.com