“Nëse PAN e bllokon Kuvendin, do të veproj ndryshe”, flasin zëra brenda koalicionit

“Nëse PAN e bllokon Kuvendin, do të veproj ndryshe”, flasin zëra brenda koalicionit

Zëra nga brenda koalicioni PAN kanë nisur të ‘kërcënojnë’ se nëse nuk arrihet të zhbllokohet situata, atëherë ata do të veprojnë ndryshe.

Milaim Zeka, deputet i Nismës për Kosovën ka paralajmëruar se partia e tij do e zhbllokojë Kuvendin më 24 gusht, nëse bllokimi vjen nga ana e PDK-së.

Zeka ka deklaruar se zhbllokimi mund të vijë vetëm nga brenda PAN-it. Kësisoj ai do ta kandidojë veten për kryetar të Kuvendit.

Ndonëse shprehet se ka dëshirë të mbetet vetëm deputet, Zeka e ka quajtur sakrificë të madhe kandidimin e vetvetes për kryetar.

“Unë kam dëshirë të jem vetëm deputet i Kuvendit, por për hir të proceseve, nëse do të bllokohet Kuvendit, unë do të sakrifikojë, për mua është sakrificë shumë e madhe me u bë kryetar i Parlamentit”, ka thënë Zeka për Indeksonline.

“Në qoftë se kam folur te ekstremi, bllokohet Parlamenti nga ana e PDK-së, zhbllokimi i vetëm mund të vijë nga dikush në PAN. Unë kam mundur me e zhblloku situatën që tri seanca dhe me propozu Milaim Zekën – veten time, për kryetar të Kuvendit të Kosovës, por nuk e kam bërë një gjë të tillë”, ka shtuar më tej Zeka.

Ai ka thënë se nëse situata vazhdon e njëjtë, dhe nuk del asnjë deputet nga PAN-i për ta propozuar atë , atëherë Zeka ka thënë se një gjë të tillë do ta bëjë vetë.

“Por nëse bllokohet, dhe nuk gjendet një deputet i PAN-it që do dalë e do më propozojë mua, unë nuk kam rrugë tjetër për zhbllokim, përpos me dalë dhe me e propozu veten”, ka deklaruar ai.

Për Zekën, deri më sot bllokues i Kuvendit është Lëvizja Vetëvendosje, për shkak të mos prezencës në mbledhjen konsultative.

Por, Zeka ka thënë se, nga dita e enjte nëse PAN-i nuk merr pjesë në seancën konstituive, ky koalicioni do të bëhet bllokuesi.

Andaj, Zeka ka siguruar prezencën e Nismës në seancën e së enjtes, që në rast bllokimi kjo parti ta sjellë rrugëdaljen.