Nga Alea tek Ajan – emrat më të shpeshtë gjatë vitit 2016 në Kosovë

Nga Alea tek Ajan – emrat më të shpeshtë gjatë vitit 2016 në Kosovë

Ajan tek djemtë dhe Alea tek vajzat. Këta janë dy emrat që prindrit kosovarë kanë vendosur t’ia lënë fëmijëve të tyre, të lindur gjatë vitit 2016.

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar sot raportin “Statistikat e Lindjeve në Kosovë 2016”.

Siç njofton ASK, emri më i shpeshtë për vitin 2016 për vajza ishte emri, Alea 169, Sara 134 etj, ndërsa për djem ishte emri Ajan 218, Noar 195 etj.

Ndërsa, bineq u lindën 722 foshnje ndërsa treneq e më shumë u lindën 30 foshnje. /Insajderi.com