Nga kjo javë qendrat e vaksinimit punojnë në vikende dhe festa zyrtare

Nga kjo javë qendrat e vaksinimit punojnë në vikende dhe festa zyrtare

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga kjo javë, qendrat e vaksinimit kundër COVID-19 do të punojnë gjatë gjithë ditëve të javës dhe festave zyrtare, njofton Insajderi.com.

Përmes një postimi në Facebook, MSH ka bërë të ditur se ky vendim është marrë për shkak të lehtësimit të qasjes në procesin e vaskinimit dhe për t’iu përgjigjur kërkesës së madhe të qytetarëve për vaksinim.

“Mbështetur në vendimin e Ministrit të Shëndetësisë, Dr. Arben Vitia, që nga kjo javë, qendrat e vaksinimit do të punojnë gjatë gjithë ditëve të javës dhe festave zyrtare. E gjithë kjo për të lehtësuar qasjen në procesin e vaksinimit dhe për t’ju përgjigjur kërkesës së madhe të qytetarëve për vaksinim. Të njejtën kohë, ju inkurajojmë të caktoni terminin për vaksinim”, thuhet në njoftimin e MSH-së.

Ndryshe, të mërkurën, në një konferencë për media, ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka thënë se aktualisht në stoqe janë rreth 600 mijë vaksina anti-COVID’19 teksa edhe ka paralajmëruar se gjatë muajit shtator numri i vaksinave të administruara pritet të jetë më i lartë se përgjatë muajit gusht që ishin mbi 410 mijë doza të vaksinës.