Ngacmimet seksuale në administratë publike, nënshkruhet një deklaratë kundër këtij fenomeni

Ngacmimet seksuale në administratë publike, nënshkruhet një deklaratë kundër këtij fenomeni

Kreu i ekzekutivit, Avdullah Hoti, ka nënshkruar deklaratën kundër ngacmimit seksual në administratën publike.

“Bazuar në parimin e mbrojtjes nga diskriminimi dhe me qëllim të zhvillimit  të një ambienti të punës të sigurt,  të paanshëm, profesional dhe të përgjegjshëm në institucionet e Republikës së Kosovës, sot miratojmë Politikën kundër ngacmimit seksual në organet e administratës publike të Republikës së Kosovës”, tha Hoti.

Kryeministrit Hoti ka nënvizuar se me këtë deklaratë mbrohet barazia në mes të gjinive si vlerë themelore e zhvillimit demokratik të shoqërisë së Kosovës. /Insajderi.com