Ngritët aktakuzë ndaj drejtoreshës së Arsimit në Prizren

Ngritët aktakuzë ndaj drejtoreshës së Arsimit në Prizren

Prokuroria Themelore në Prizren, ka ngritur aktakuzë kundër drejtoreshës së Arsimit në këtë komunë, Xhemile Thaçi-Vezgishi,  për mos raportim ose raportim të rremë të pasurisë, përcjell Insajderi.

Sipas njoftimit të prokurorisë, ajo në cilësinë e zyrtares së lartë publike, nga data 01.03.2020 deri më datë 31.03.2020, afat i cili është vazhduar deri më 19 qershor 2020, nuk kishte përmbushur detyrimet ligjore për deklarimin e pasurisë në afatin e paraparë edhe pse disa herë ishte njoftuar paraprakisht për ketë.

Tutje, në njoftim thuhet se Thaçi-Vezgishi kishte përmbushur me vonesë formularin për deklarimin e pasurisë si dhe nuk kishte deklaruar të ardhurat personale të realizuara nga paga mujore që e ka marrë si zyrtare e lartë publike për periudhën raportuese 2019.

“Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar Gjykatës që e akuzuara të shpallet fajtore dhe të dënohet sipas ligjit”./Insajderi.com